• 瀏覽: 10,369
  • 回覆: 138
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 日理萬肌 於 16-8-2019 02:14 發表
成個中國,得一個地方放眼世界,就係香港,呢樣本身就係國恥嚟。大陸暱響井底仲想拖港台落水陪葬,簡直不知所謂!

大陸你文明既,開放既,香港唔會咁多人反你,但你唔係,乜7都封殺封鎖,然後製毒毒害國民,放眼世界既香港,邊個會服你?

香港收返大陸就差唔多,如果唔跟香港做法,堅持鎖國獨裁政策,
最後一拍兩散,兩國兩制化!
絕對唔會一國一制行共產果套! ...
一拍肯定不會兩散,説兩國的人只是妙想天開!

引用:
原帖由 日理萬肌 於 16-8-2019 02:29 發表

三個方案:
1)一國一制,全國行香港基本法
2)一國兩制,港人治港,高度自治
3)香港獨立,兩國兩制

國家做緊井底蛙,消息封鎖,
一個國際社會,唔會服井底政權,
香港其實救緊你大陸,拉你出井底,
幫緊你大陸人睇清楚世界,
要分清楚。 ...
香港人有得選擇嗎?
臺灣有自己的法律,有自己的縂統,有自己的軍隊,還有美國的支持,尚且不敢獨立,香港有什麽?食的喝的都要倚賴中國。旅遊業金融中心,在社會動蕩時還保得住嗎?

on9,美國文明開放嗎?點解會有92年暴動射死十幾件示威者?每年咁多警察暴力,槍擊?因果開放嗎?點解倫敦暴動,咁多人反政府搞到e+話要增加警權?法國呢?e+仲鎮壓緊暴動。

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-8-16 03:09 AM 發表

射死還射死,
美國起碼唔會鎖國,上網自由,
食物係一流品質,面對既都係國際社會!
唔會好似大陸咁暱響個井度生活!
on9,到大陸社交網站處於dominance嘅狀態,可能輪到美國封鎖大陸網站,好似封殺華為咁。

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-8-16 03:18 AM 發表

美國沒有封鎖大陸網站,百度一樣入到。
依家係大陸封鎖人地,差唔多乜7都封晒
百度全球影響力有幾大?妳明唔明我講乜?當百度影響力已經處於一支獨大嘅時候,美國就可能會封鎖...

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-8-16 03:21 AM 發表

監聽又點,人地監聽就要全部封殺晒?
google既貢獻絕對利多處弊,井底大陸究竟知唔知?
大陸咁把炮唔識過濾既咩?
係要全個封殺?
重點唔系監聽啊哥仔,重點系傳媒要發表文章要經過政府審核吖

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]