• 瀏覽: 10,658
  • 回覆: 69
+18
美國總統特朗普(Donald Trump)早前表示,中國政府正調動部隊到香港邊境。今日有香港網友在討論區「連登」上表示,解放軍接近20輛軍車在今晨6時30分左右進入香港市區,證明特朗普所講並非虛假消息,呼籲香港人若在8月18日遊行時要小心。

同時,有網友推測解放軍入港的兩種可能性,一種是中國想要在8月18日清場,另一個就是香港解放軍軍營更換兵力。而據稱,軍車車牌開頭為ZG(ZhuGang,駐港),且車輛為右駕,也就是解放軍駐港部隊。

中國解放軍東部戰區陸軍的微信公眾號,昨日針對事件發表文章評論香港問題,稱從深圳出發抵達香港「只需要10分鐘」,又用「蝗蟲」比喻「港獨分子」,指「蝗蟲會在秋天會逐漸絕跡」。

今次暴徒終於有機會大展身手同中共軍隊「攬炒」,玩「焦土」。唔好只識令無辜市民同旅客受苦,警察打你地時就屎淋尿癩咁求饒

新聞來源連結:

https://www.am730.com.hk/news/新聞/【多圖】市區清晨現大量解放軍車-184866

正常接班啫,唔使緊張

引用:
原帖由 和妳飛 於 2019-8-15 02:04 PM 發表
正常接班啫,唔使緊張
經常都有正常接班,暴徒係咪扮睇唔到?

匪軍永不得人心,
蝗蟲除外!

如果一個不好彩
對一個休假而外出的軍人私刑就會人生比坐監更精彩了

班暴徒連輕量級既差人都打唔贏....唔係咁勇想越級挑戰解放軍........佢地唔係咁傻諗住打得贏軍隊.......希望佢地可以按步就班先挑戰食環處先

放心啦,暴徒俾解放軍射殺,第二日報章標題就會係,中共屠城,平民死傷不計其數。

問題;如果示威者佔路咁啱後面有解放軍車隊,應該點做

理工隔離咪軍營lor

引用:
原帖由 ty3012003 於 2019-8-15 02:09 PM 發表
如果一個不好彩
對一個休假而外出的軍人私刑就會人生比坐監更精彩了
你估唔會咩,當年北京“市民”做過啦。

侵侵打開口牌,呢批一定唔會用黎對付黑衫,相信係駐港部隊輪換

引用:
原帖由 JETSO500 於 2019-8-15 02:10 PM 發表
班暴徒連輕量級既差人都打唔贏....唔係咁勇想越級挑戰解放軍........佢地唔係咁傻諗住打得贏軍隊.......希望佢地可以按步就班先挑戰食環處先
其實連圍村人都打唔過, 係對住d成日就晒佢地既香港警察以為自己好打得...

咁驚做乜 身有屎

引用:
原帖由 contempt 於 2019-8-15 02:11 PM 發表
問題;如果示威者佔路咁啱後面有解放軍車隊,應該點做
佢地應該會叫中國萬歳然後解釋佔路係想整停d軍車同軍人影下相打下卡咁.....之後好乖送手上既物資話慰勞下偉大既軍人

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]