• 瀏覽: 9,158
  • 回覆: 104
+2
保安做得好, 正確。   

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-8-15 10:42 AM 發表
【逃犯條例】燒衣示威者逃入大埔超級城 保安拒警進入
2019-08-15 09:16香港

警方追捕商場至入口時(上),遭在場保安員阻止進入(下)。

反對修訂《逃犯條例》的網民昨晚趁盂蘭節於多區發起燒衣活動。一批燒街衣示威者在 ...
保安員為保飯碗啫..寧得罪君子
莫得罪暴徒...

引用:
原帖由 petermon 於 2019-8-15 12:54 PM 發表
張圖畫得好撚差
用真人相效果會好啲

藍營嘅文宣始終係差過黃人幾班

香港果然係逃犯天堂,犯法後匿係"私人地方”就無事

新鴻基請咗一批咁高質既保安員,旗下商場物業保安員絕對有能力處理任何罪案,咁就不用勞煩警方啦!
新鴻基商場包庇犯罪嫌疑人,正常人點敢去

引用:
原帖由 龍虎風雷 於 2019-8-15 11:32 AM 發表
警方應告那些保安阻差辦工,殺一儆百,等可方便捉犯!
引用昨日機場臨時禁制令,告呢班保安協助及教唆非法集會及遊盪罪

唉!無眼睇

引用:
原帖由 宇宙中的北極星 於 2019-8-15 01:20 PM 發表
新鴻基請咗一批咁高質既保安員,旗下商場物業保安員絕對有能力處理任何罪案,咁就不用勞煩警方啦!
新鴻基商場包庇犯罪嫌疑人,正常人點敢去
其實你地唔發覺好多場所都有發生這種事嗎?

發生這種事,如果有得警方入來,職員一定無運行

物業管理行業,10間公司的管理層有8間都係講一套做一套,見人講人話,見鬼講鬼話,而且最喜歡搵前線祭旗

新紅雞集團,亂港財團之一

由中央打電話俾SHK問下

引用:
原帖由 龍虎風雷 於 2019-8-15 11:32 AM 發表
警方應告那些保安阻差辦工,殺一儆百,等可方便捉犯!
應該咁做,否則又有好多人以為咁做是合法的!

拉刑事犯要經保安批准? 咁殺完人匿晒入商場咪唔洗拉?

又係新紅雞,係咪包庇暴徒㗎?個個暴徒走入佢地商場??

引用:
原帖由 DZDD 於 2019-8-15 11:36 AM 發表
可以告"阻差辦工"
Exactly

同黨

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]