• 瀏覽: 2,554
  • 回覆: 16
+2

按第三條,要出,應該是武警,重要人大宣佈

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0814_00822_001.html

豬一般的隊友

真係出武警時, 輸了的暴徒又會話由中共煽動策劃最亂..
總次自己做什麼都沒有責任...

不過唔知點解是東部戰區出,應該是南部戰區

引用:
原帖由 瘟吐奶奶 於 2019-8-15 01:58 AM 發表

豬一般的隊友

快來實現—制啦,反港仇青人士等佐好耐啦又要怕不斷解釋出兵條件

引用:
原帖由 瘟吐奶奶 於 2019-8-15 01:58 AM 發表

豬一般的隊友
有線記者都有講過豬隊友

我笑左

識條春咩,係東部戰區,全國武警部隊基地就在福建,而武警納入中央軍委指揮,所以是解放軍B隊,負責維持社會治安及反恐,另一個職責是武統台灣後,維持台灣社會秩序,所以基地設於福建。現在南下深圳係預備有須要時第一時間進入香港,至於駐港部隊主要是負責打仗。

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2019-8-15 04:20 AM 發表
識條春咩,係東部戰區,全國武警部隊基地就在福建,而武警納入中央軍委指揮,所以是解放軍B隊,負責維持社會治安及反恐,另一個職責是武統台灣後,維持台灣社會秩序,所以基地設於福建。現在南下深圳係預備有須要時第一時間進入香港,至於駐港部隊主要是負責打仗。 ...
跟據基本法~駐港老解系可以出黎維持治安兼有police既法律權力~

引用:
原帖由 bebebigbig 於 2019-8-15 05:29 AM 發表

跟據基本法~駐港老解系可以出黎維持治安兼有police既法律權力~
駐港解放軍負責國防,要分擔鎮暴兵力不足,須要調內地武警來。

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2019-8-15 07:23 AM 發表

駐港解放軍負責國防,要分擔鎮暴兵力不足,須要調內地武警來。
基本法白紙黑字寫到明駐港老解可協助維持秩序~

引用:
原帖由 bebebigbig 於 2019-8-15 07:25 AM 發表

基本法係咁寫,但是駐港軍力只有幾千,而且好多是專業部隊,倒如空軍海軍防空兵裝甲兵,解放軍同定立基本法時期職能已大不同,總不能出海空軍或防空軍來鎮暴吧。鎮暴調解放軍之下武警部隊,受過鎮暴訓練較適合。

18條寫到明,如果情況失控,即使特區政府唔叫救命,中共一樣可以直接派武警派老解落香港平亂

乜都好,呀爺整少少來香港殺晒啲曱甴先喇!

香港就來俾班黑衣暴徒滅城了!

引用:
原帖由 bebebigbig 於 15/8/2019 07:25 AM 發表

你唔係反中嘅咩,思覺失調第五人格

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]