• 瀏覽: 8,123
  • 回覆: 77
+2
數十人於大埔警署附近燒衣,期間聚集人士與警員對峙,並隔住馬路指罵警員,之後防暴警員從其他方向上前,試圖包抄聚集人士。

聚集人士退入大埔超級城,商場職員拒絕警員進入,有警員指職員涉嫌阻差辦公,個別警員情緒激動,大聲呼喝職員,需要由其他警員勸止及拉走,商場職員未有理會,警員隨後離開商場範圍,並截查附近其他在場人士。

又有職員俾人恐嚇俾警察入就收唔到工,
正常職員咁低級點揸到主意呢~
經理浦頭係常識嗎?
鑼緝係暴徒同警察都唔敢阻的,
大家冇俾造假洗到腦,
商場老細都冇權阻警察執行任務啦!
區區九唔搭八職員去阻。

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1474732-20190815.htm?spTabChangeable=0

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-8-15 01:43 AM 發表
check下個場邊個係老細,捉上去俾明仔吊多鑊

附件

1024px-SHKP.svg.png(30.62 KB)

個別警員情緒激動,大聲呼喝職員,需要由其他警員勸止及拉走。

都話咗差佬情緒開始失控, 條橡肋拉得太行, 就會斷, 睇怕很多差佬要作心理輔導。  

以後殺人放火,衝入商場地鐵就冇事,我作為市民會好驚囉!而家啲人冇腦㗎!

原來圍商場地鐵有原因,想暴徒搞事後可全身而退!一入地鐵商場就拉唔到!

引用:
原帖由 falconV8 於 2019-8-15 02:01 AM 發表

都話咗差佬情緒開始失控, 條橡肋拉得太行, 就會斷, 睇怕很多差佬要作心理輔導。   ...
你地班洗腦組真勤力,
既然啲職員俾暴徒威脅,
身為同袍唯有勸走,
免得強入捉唔到人,
職員更糟秧。

打曱甴應該出漁農處或食環處。

都無片, 作文 ???

引用:
原帖由 falconV8 於 2019-8-15 02:01 AM 發表

都話咗差佬情緒開始失控, 條橡肋拉得太行, 就會斷, 睇怕很多差佬要作心理輔導。   ...
要都你先啦碌撚去左自首未丫暴徒

引用:
原帖由 manhoxyz 於 2019-8-15 02:10 AM 發表
原來圍商場地鐵有原因,想暴徒搞事後可全身而退!一入地鐵商場就拉唔到!
你係暴徒俾警察追入左去商場,
然後恐嚇職員你俾警察入,
你因住今晚收唔到工,
你就算係經理都唔敢搵命博啦!
佢俾人捉左佢同黨會唔報復嗎?
細佬,根本有心引警察去商場,
做大龍鳳逼職員唔俾警察入商場,
然後新聞登出商場職員仇警囉!
你仲細咁易俾人煽惑洗腦嗎?

引用:
原帖由 GC8V 於 2019-8-15 02:13 AM 發表
都無片, 作文 ???
有新聞網址的,
冇亂閪咁講,
主題有問題可以檢舉嗎?
作你屎忽咩作。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]