[本港新聞評論] 大埔示威者退入商場職員拒警進入被指涉阻差辦公 - RTHK

大埔示威者退入商場職員拒警進入被指涉阻差辦公 - RTHK E-mail 此主題給朋友

數十人於大埔警署附近燒衣,期間聚集人士與警員對峙,並隔住馬路指罵警員,之後防暴警員從其他方向上前,試圖包抄聚集人士。

聚集人士退入大埔超級城,商場職員拒絕警員進入,有警員指職員涉嫌阻差辦公,個別警員情緒激動,大聲呼喝職員,需要由其他警員勸止及拉走,商場職員未有理會,警員隨後離開商場範圍,並截查附近其他在場人士。

又有職員俾人恐嚇俾警察入就收唔到工,
正常職員咁低級點揸到主意呢~
經理浦頭係常識嗎?
鑼緝係暴徒同警察都唔敢阻的,
大家冇俾造假洗到腦,
商場老細都冇權阻警察執行任務啦!
區區九唔搭八職員去阻。

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1474732-20190815.htm?spTabChangeable=0

熱賣及精選
如果我係員工根本冇咁既膽阻差辦公的。

check下個場邊個係老細,捉上去俾明仔吊多鑊

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-8-15 01:43 AM 發表

check下個場邊個係老細,捉上去俾明仔吊多鑊

附件

1024px-SHKP.svg.png(30.62 KB)

2019-8-15 01:48 AM

回覆 引用 TOP

個別警員情緒激動,大聲呼喝職員,需要由其他警員勸止及拉走。

都話咗差佬情緒開始失控, 條橡肋拉得太行, 就會斷, 睇怕很多差佬要作心理輔導。  

以後殺人放火,衝入商場地鐵就冇事,我作為市民會好驚囉!而家啲人冇腦㗎!

原來圍商場地鐵有原因,想暴徒搞事後可全身而退!一入地鐵商場就拉唔到!

引用:
原帖由 falconV8 於 2019-8-15 02:01 AM 發表

都話咗差佬情緒開始失控, 條橡肋拉得太行, 就會斷, 睇怕很多差佬要作心理輔導。   ...
你地班洗腦組真勤力,
既然啲職員俾暴徒威脅,
身為同袍唯有勸走,
免得強入捉唔到人,
職員更糟秧。

回覆 引用 TOP

打曱甴應該出漁農處或食環處。

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

都無片, 作文 ???

引用:
原帖由 falconV8 於 2019-8-15 02:01 AM 發表

都話咗差佬情緒開始失控, 條橡肋拉得太行, 就會斷, 睇怕很多差佬要作心理輔導。   ...
要都你先啦碌撚去左自首未丫暴徒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 manhoxyz 於 2019-8-15 02:10 AM 發表

原來圍商場地鐵有原因,想暴徒搞事後可全身而退!一入地鐵商場就拉唔到!
你係暴徒俾警察追入左去商場,
然後恐嚇職員你俾警察入,
你因住今晚收唔到工,
你就算係經理都唔敢搵命博啦!
佢俾人捉左佢同黨會唔報復嗎?
細佬,根本有心引警察去商場,
做大龍鳳逼職員唔俾警察入商場,
然後新聞登出商場職員仇警囉!
你仲細咁易俾人煽惑洗腦嗎?

回覆 引用 TOP

你哋一班曱甴垃圾暴徒們,作賊心虛!唔敢除口罩到處犯案!!!記者們電視直播都有證有據!!口罩以為包到你哋個口是心非嘴,其實包唔到你班暴徒嘅目露猙獰眼睛!!你哋各懷鬼胎!!唔使諗住可以逍遙法外!!!你哋唔使養家都唔好阻人返工搵食!!!你哋班垃圾人多蝦人少,欄住地鐵入口阻塞交通!!霸佔隧道四處挑釁!!!惡意霸佔機場欺凌並襲擊旅客!!圍堵警署同警察宿舍及蓄意放火!!!發癲擲磚亂咁攻擊執勤警察!!!阻差辦工橫蠻無理!!一唔順意就周街打人!!阻住市民返工就一定報警拉人!!!市民們可保留一切法律追究權利控告你班垃圾弄致一切損失!!!
您哋呢班暴徒已失控升呢成為危險人物,恐怖分子!!!四處放火,擲汽油彈!高空擲路牌!!!用強力彈义發射鐵彈可傷及途人!!亂照鐳射鎗唯恐天下不亂!!!濫打路人侵犯私隱!!!襲警拒捕蓄意傷人!!!到處刑事毀壞濫用私刑!!!污辱國旗國徽攪到香港亂七八糟!!!已經犯下彌天大罪後果非常嚴重!!!如有輕判祝您哋可以重新做人!!!!(溫馨提示:自首可減刑。)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 GC8V 於 2019-8-15 02:13 AM 發表

都無片, 作文 ???
有新聞網址的,
冇亂閪咁講,
主題有問題可以檢舉嗎?
作你屎忽咩作。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。