• 瀏覽: 8,134
  • 回覆: 77
+2
引用:
原帖由 GC8V 於 2019-8-15 02:13 AM 發表
都無片, 作文 ???
有你都唔識睇啦曱甴

懦夫暴徒有膽唔好走嘛,同警察打過!成班曱甴淨識走頭,冇撚用!

商場職員怕班暴徒多過警察,比警察入去後。日日比暴徙圍。諗過都係吊唔過。

引用:
原帖由 manhoxyz 於 2019-8-15 02:10 AM 發表
原來圍商場地鐵有原因,想暴徒搞事後可全身而退!一入地鐵商場就拉唔到!
下次唔係示威,可能係搶劫銀行金鋪,搶完走入商場地鐵就無事

理論上,是否打完劫,走到入地鐵,商場唔出嚟就得。無人拉?

引用:
原帖由 wolfie007 於 2019-8-15 10:40 AM 發表

有無人推上微信微博,比大陸人知道新鴻基有幾撐暴徒呀
撐咩丫俾人威脅就真

引用:
原帖由 1314 於 2019-8-15 01:35 AM 發表
數十人於大埔警署附近燒衣,期間聚集人士與警員對峙,並隔住馬路指罵警員,之後防暴警員從其他方向上前,試圖包抄聚集人士。

聚集人士退入大埔超級城,商場職員拒絕警員進入,有警員指職員涉嫌阻差辦公,個別警員情緒激動,大聲呼喝職員,需要由其他警員勸止及拉走,商場職員未有理會,警員隨後離開商場範圍,並截查附近其他在場人士。

又有職員俾人恐嚇俾警察入就收唔到工,
正常職員咁低級點揸到主意呢 ...
警員情緒激動應該停職接受心理輔導⋯⋯⋯

引用:
原帖由 1314 於 2019-8-15 01:35 AM 發表
數十人於大埔警署附近燒衣,期間聚集人士與警員對峙,並隔住馬路指罵警員,之後防暴警員從其他方向上前,試圖包抄聚集人士。

聚集人士退入大埔超級城,商場職員拒絕警員進入,有警員指職員涉嫌阻差辦公,個別警員情緒激動,大聲呼喝職員,需要由其他警員勸止及拉走,商場職員未有理會,警員隨後離開商場範圍,並截查附近其他在場人士。

又有職員俾人恐嚇俾警察入就收唔到工,
正常職員咁低級點揸到主意呢 ...
香港電台新聞算把啦!佢已被定為反中亂港電台

聽講唔止公司人做, 包括屋宛
因為唔比人入+比警察入, 
第日怕D曱甴秋後
快閃冇得避

引用:
原帖由 falconV8 於 2019-8-15 02:01 AM 發表
個別警員情緒激動,大聲呼喝職員,需要由其他警員勸止及拉走。

都話咗差佬情緒開始失控, 條橡肋拉得太行, 就會斷, 睇怕很多差佬要作心理輔導。   ...
依頭機場打人,嗰頭又話真誠道歉,暴徒精神分裂。

全港商場地鐵變九龍城寨?

引用:
原帖由 gakoduck 於 2019-8-15 12:41 PM 發表

下次唔係示威,可能係搶劫銀行金鋪,搶完走入商場地鐵就無事
得啊為了民主要打劫買裝備啊!唔可以阻止個賊逃走

引用:
原帖由 manhoxyz 於 2019-8-15 02:10 AM 發表
原來圍商場地鐵有原因,想暴徒搞事後可全身而退!一入地鐵商場就拉唔到!
特區政界人士勸港錢或紅隧申請避時禁制令

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]