• 瀏覽: 5,491
  • 回覆: 43
+3
引用:
原帖由 ulu888 於 2019-8-14 11:33 PM 發表
台灣取代香港囉,無台大6就大Q鑊啦
侵侵:你天日來白宮上班。

可憐馬英九.......當初放生蔡英文........才弄到今天的地步........唉.....!!

連馬英九都看不下去.........!!

只有識玩政治,先攪得惦而家個亂局!

引用:
原帖由 Myavbuddy 於 2019-8-14 11:27 PM 發表
馬英九執政,台港都有救
洪秀柱啦

引用:
原帖由 Myavbuddy 於 2019-8-14 11:26 PM 發表
【逃犯條例】馬英九:訂法令本身沒有問題 香港再下去將萬劫不復

台灣新聞

撰文:姜庚宇
最後更新日期:2019-08-14 17:30

香港修例引發的風波愈演愈烈,台灣前總統馬英九今天(14日)出席在台南市中西區慰安婦銅像前舉行的追思紀念,接受傳媒聯訪時表示,訂一個法令本身沒有問題,香港到了這個階段,應該快讓時局穩定下來,「否則香港再這樣發展下去,真的是萬劫 ...
老馬應該最有感覺,當年台灣反服貿就比綠營老美攪過,情況如出一轍,又係學生然後大批立委企係學生面前擋警察,社論一面倒,最後仲有黃金平(香港都有某位高官)既投機撿政治現成,不過老馬好彩,綠營因爲唔聽話令老美唔滿意,所以老美反面,反服貿最後由家長接返佢地仔女而落幕

引用:
原帖由 Myavbuddy 於 2019-8-14 11:27 PM 發表
馬英九執政,台港都有救
馬英九廢柴咋喎

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2019-8-14 11:30 PM 發表
對!坐下來傾囉,搞乜暴力抗爭吖,越暴力,政府越不向惡勢力低頭,否則無從有效管治。
但同嗰班水平咁低嘅曱甴真係傾唔埋個喎…

引用:
原帖由 wongjeanng 於 2019-8-15 01:30 AM 發表

但同嗰班水平咁低嘅曱甴真係傾唔埋個喎…
可以坐低傾,不過係中美,中美一日傾唔掂都好精彩

林鄭應該學下法國佬馬克龍咁每個禮拜舉行一次大辯論, 所有人都可以參加。
對話先可解決根本問題,
林鄭一直龜縮,班港獨分子只會越猖狂

咦?講人話喎!

引用:
原帖由 八只猴子 於 2019-8-15 12:01 AM 發表

侵侵:你天日來白宮上班。
習總報到

放心~柒9甘L賤亂港俾蔡英文做籌碼~民陣818~習大中央會跟據基本法出指令叫柒9落去818民陣現塲~面對群眾~回應五大訴求~俾大家感受下咩叫民主!!!!

暴徒一定要拉晒

馬先生在台灣執政時,我樂意和經常到台灣旅遊和消費,蔡小姐時,除非有必要,否則我盡量不去!

成班垃圾 廢青 廢西 黑衣暴徒
目無法紀 無法無天 唔死都冇撚用

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]