• 瀏覽: 40,577
  • 回覆: 254
  • 追帖: 3
+12
第一城有成30萬居民,應是之前投票轉用新系統,而家時勢變,你地自己搞翻掂啦。

引用:
原帖由 siufatgun 於 2019-8-15 09:25 AM 發表
咁大個區內建設又要動用公費會冇經過法團投票通過?用少少腦啦唔該,一係就無聊曱甴走去指手劃腳人地區內事,一係就所謂居民平時法團開會唔撚理,唔運用自已權益,過後就嘈 ...
諗一諗就知啦,黑衣人都不是住此

引用:
原帖由 poorman@LP 於 2019-8-15 07:18 AM 發表
有事打去毒果,然後直接叫黑箱車
順手攞埋,報料錢,唔該!!!

引用:
原帖由 fsk123123 於 2019-8-14 10:46 PM 發表
2隻黑色曱甴記者譚X聰.陳X雯再見了
何解樓主?
聽到但未知詳情已興奮

引用:
原帖由 applebbkk1982 於 2019-8-15 09:16 AM 發表

啱啦,無報警,咪無警察。都無案。

自己搞掂,反正咁大,又係私家地方,私家馬路。

圍管理處,打管理員,打爆D機,放火未,掟爛玻璃窗未,佔領管理處,燒死管理處D人 等等

先互片,後搵消防,再揾食環署。
不用,更不要  揾警察。 ...
哈哈,私人地方

引用:
原帖由 dashhk 於 2019-8-15 09:25 AM 發表

問題在於

引入人面系統後
同時炒晒保安員

未來變成2保安管理全部大廈

當然成本小了
高層有薪金加
減管理費免問
系統安裝費業主負責
部分保安可能會安排去加強鎖車服務

引用:
原帖由 Ran_319 於 2019-8-15 09:19 AM 發表
呢班人又無9聊,人面識別系統有左好多年啦,你行出街跟本就四圍都有,你又無犯法怕咩啫,除非你係呢班黑衣人示威者嘅一份子
叫佢地入境日本時唔好打指模同影相

好呀 用左咁多錢 唔好用呀

引用:
原帖由 香江小希子 於 2019-8-15 08:37 AM 發表
中共 林鄭要負責
美國眾議院長:香港的暴力衝突是中國發動|數週內將通過《香港人權民主法案》

眾議院議長佩洛西十三日(美國時間)發表聲明,強調香港目前正在升級的暴力,是由中國政府發動,針對要求民主的港人。事態發展令人極為警覺(extremely alarming),親中國的特首與香港警察必須立即停止暴力侵害香港人民。 ...
過主,返連燈啦

引用:
原帖由 fsk123123 於 2019-8-14 10:49 PM 發表

好撚驚?
全中國香港有邊度係警察入唔到去?
講黎聽下丫
解放軍軍營?

人地講,佢地又信,真的是港豬!記得吾好報警!支持警察!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-8-14 10:44 PM 發表
第一城街坊??
個到食//
個到疴??

私人屋苑,
用什麼CCTV都無問題.
只有罪犯先至驚.

不停搗亂 香港隨時宵禁

而家d居民真係好鐘意集結,警察查案又集,管理員比警察入屋苑又集..乜都好似人多就惡哂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]