• 瀏覽: 76,524
  • 回覆: 910
  • 追帖: 5
+45
如果香港無警察,曱甴橫行,市面會變成地獄一樣。

香港警察絶對係世界上最優秀嘅警隊之一,我支持香港警察嚴正執法!

引用:
原帖由 Immrkit 於 14-8-2019 05:06 PM 發表
《逃犯條例》風波持續,引起連串警民衝突,周日﹙11日﹚更有警員於港鐵葵芳站內發射催淚彈,惹來社會批評,亦有市民擔心催淚煙粉塵難於站內消散。來自港鐵九條鐵路線,合共逾700名港鐵職員以實名聯署,要求公司強烈譴責警方各種影響鐵路安全的行動,促請警方重視鐵路及車站安全。聯署又要求,港鐵應確保障員工及乘客安全,提供可過濾有機氣體的口罩,並徹底清潔受催淚彈影響的鐵路站。其中一名發起聯署的車長表示,如港鐵不回 ...
炒撚晒去

地鐵是獨市生意, 如果擺工, 會嚴重影響香港市民日常交通運輸,

地鐵不應該聘請呢批不分是非黑白的員工, 如被黑手利用, 對香港經濟有嚴重影響.

如果地鐵員工支持暴亂,那是安全危機

🐷代表

係呀,喺港鐵返工好危險架,
咁咪辭職唔好做囉,唔使攪咁多野架,
命仔緊要丫嘛,
係咪先

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-8-14 05:33 PM 發表
唔准警方攻入車站範圍,黑衣暴徒咪可以係車站內為所欲為
度度都想法外管治權呀?

港鐵員工都擔心自己及乘客在車站內的安全!

引用:
原帖由 arcadiang 於 2019-8-15 10:34 AM 發表

度度都想法外管治權呀?
黑衣暴徒爭取逃避警察追捕既地方

咁究竟係想警察入唔入站?
啲人思想錯亂

引用:
原帖由 Immrkit 於 2019-8-14 05:06 PM 發表
《逃犯條例》風波持續,引起連串警民衝突,周日﹙11日﹚更有警員於港鐵葵芳站內發射催淚彈,惹來社會批評,亦有市民擔心催淚煙粉塵難於站內消散。來自港鐵九條鐵路線,合共逾700名港鐵職員以實名聯署,要求公司強烈譴責警方各種影響鐵路安全的行動,促請警方重視鐵路及車站安全。聯署又要求,港鐵應確保障員工及乘客安全,提供可過濾有機氣體的口罩,並徹底清潔受催淚彈影響的鐵路站。其中一名發起聯署的車長表示,如港鐵不回 ...
炒晒佢地

慳啲,得700人,跟據資料地鐵員工幾萬,代表啲乜,又話805罷工,去咗邊,勸呢七百人,唔好扮嘢攪事,做好份工,服務市民!薪高糧準,冇乜壓力,年年咁多人畢業,好多人等緊你哋份工!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]