• 瀏覽: 76,430
  • 回覆: 910
  • 追帖: 5
+45
港鐵一次過炒燃晒果七百個職工盟廢柴哪!港鐵咁好福利,佢地唔做,大撚把人爭住做港鐵呀。

引用:
原帖由 Immrkit 於 2019-8-14 05:06 PM 發表
《逃犯條例》風波持續,引起連串警民衝突,周日﹙11日﹚更有警員於港鐵葵芳站內發射催淚彈,惹來社會批評,亦有市民擔心催淚煙粉塵難於站內消散。來自港鐵九條鐵路線,合共逾700名港鐵職員以實名聯署,要求公司強烈譴責警方各種影響鐵路安全的行動,促請警方重視鐵路及車站安全。聯署又要求,港鐵應確保障員工及乘客安全,提供可過濾有機氣體的口罩,並徹底清潔受催淚彈影響的鐵路站。其中一名發起聯署的車長表示,如港鐵不回 ...
你唔係敢都信700港鐵職員掛,最近演員頂包見得少嗎? 況且曱甴作大都已是習慣,30多萬人遊行可以說成200幻十1,儍仔才會信

引用:
原帖由 lookforrat 於 2019-8-15 01:03 AM 發表
你地哩班打工仔冇盡你地嘅職責, 明知有大班人跳閘機, 短付車資都車照開, 由得佢地遊走鐵路沿線各處搞破壞 .
已串通!地鉄係賣國企業!佢地贊助暴徒 暴動時運輸協助!送佢地上前線倒亂……再協助散水!……同黨

依700個係MTR內鬼

連最基本確保行車暢順都做唔到,他們是不是應該自動凍薪3年去補償給乘客﹖

引用:
原帖由 devil2006 於 2019-8-15 01:15 AM 發表
我佩服呢啲地鐵職員佢哋用實名,好過部分反骨公務員唔敢用實名,但強行代表政府部門
名係實!但人係假!同名同姓任你寫!你寫劉德華梁潮偉……都得……阿水去遂個名睇去認人咩!你抄夠一萬個名都無難度

引用:
原帖由 鬼屋原始的牛 於 2019-8-15 01:20 AM 發表
真的有名單?
求其抄D名……電話簿大把!你會去對名認人嗎?夠手力……抄十萬都得

蒙臉實名聯署?不要玩啦

港鐵年年加價原來就係有咁多咁既人有養,大家一於一齊罷搭港鐵斷佢米路

阿爺下一間要整治地鐵

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2019-8-14 05:15 PM 發表
700個裁員名單
深黃員工, 不分是黑白, 係時候處理一下, 長久會對乘客更危險.

引用:
原帖由 一風堂 於 2019-8-15 09:58 發表

名係實!但人係假!同名同姓任你寫!你寫劉德華梁潮偉……都得……阿水去遂個名睇去認人咩!你抄夠一萬個名都無難度
咁地鐵要認真核實,先回應呢班職員
記住回應唔一定say yes, say no都係回應既一種

引用:
原帖由 daniel47877 於 2019-8-15 10:08 AM 發表
阿爺下一間要整治地鐵
絕對係

引用:
原帖由 41re508 於 2019-8-15 10:04 AM 發表
港鐵年年加價原來就係有咁多咁既人有養,大家一於一齊罷搭港鐵斷佢米路

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]