• 瀏覽: 76,422
  • 回覆: 910
  • 追帖: 5
+45
引用:
原帖由 Immrkit 於 2019-8-14 05:06 PM 發表
《逃犯條例》風波持續,引起連串警民衝突,周日﹙11日﹚更有警員於港鐵葵芳站內發射催淚彈,惹來社會批評,亦有市民擔心催淚煙粉塵難於站內消散。來自港鐵九條鐵路線,合共逾700名港鐵職員以實名聯署,要求公司強烈譴責警方各種影響鐵路安全的行動,促請警方重視鐵路及車站安全。聯署又要求,港鐵應確保障員工及乘客安全,提供可過濾有機氣體的口罩,並徹底清潔受催淚彈影響的鐵路站。其中一名發起聯署的車長表示,如港鐵不回 ...
假新聞

引用:
原帖由 Immrkit 於 2019-8-14 05:06 PM 發表
《逃犯條例》風波持續,引起連串警民衝突,周日﹙11日﹚更有警員於港鐵葵芳站內發射催淚彈,惹來社會批評,亦有市民擔心催淚煙粉塵難於站內消散。來自港鐵九條鐵路線,合共逾700名港鐵職員以實名聯署,要求公司強烈譴責警方各種影響鐵路安全的行動,促請警方重視鐵路及車站安全。聯署又要求,港鐵應確保障員工及乘客安全,提供可過濾有機氣體的口罩,並徹底清潔受催淚彈影響的鐵路站。其中一名發起聯署的車長表示,如港鐵不回 ...
吊,扮乜嘢!扭加人工呀!

支持警方嚴正執法, 支持成立獨立調查委員會還警方清白

引用:
原帖由 sowina 於 2019-8-15 01:10 AM 發表

吊咪係,都岸9,竟然譴責警察唔譴責暴徒,做壞事𠴱d你就選擇性失明,班暴徒喺站內用武器玩滅火筒你就扮見唔到?
吊你班7頭膠少陣啦
一聽呢班垃圾車長嘅廢話就知乜事啦!你地有冇聯署吊9恐嚇元朗站個車長班暴徒呀?仆你個街!快d辭職咪撚阻住個位!大把人想做!

引用:
原帖由 威廉PO 於 2019-8-14 05:48 PM 發表
炒晒佢啦,最多無地鐵搭。。。呢班野,收工都係去當暴徒。
似似地。

唔想返工咪辭職囉,冇啲責任心

引用:
市場上好快又有700個工作職位

咪做丫笨

怪不得地鐵股票,沽沽沽!

引用:
原帖由 vvoy 於 2019-8-14 05:11 PM 發表
曱甴卡門
你又無意見嘅 ?
曱甴卡門多
定警察入地鐵站多 ?
依家啲黃屍嚴重雙標,佢哋嘅自由就係自由,人哋嘅自由就唔係自由.好想叫佢哋去食屎

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-8-14 05:33 PM 發表
唔准警方攻入車站範圍,黑衣暴徒咪可以係車站內為所欲為
白衣人入地鐵打黑衣人:點解冇警察來?
黑衣暴徒走入商場:點解可以俾警察入來?
福建人打黑衣暴徒:點解警察咁耐都唔來?
黑衣人逃入地鐵:點解警察可以入地鐵放催淚彈?
啲黃屍係咪覺得呢個世界要圍住佢哋轉?佢哋可以為所欲為?

引用:
原帖由 金星木星 於 2019-8-15 12:36 AM 發表

因為他們同cx一樣有工會,工會後台都是職工盟,職工盟的搞事人米阿李X仁囉!
如果有工會,就要揾比工會更大勢力的治理佢
阿爺有冇計

引用:
原帖由 jayzzzzz 於 2019-8-15 02:05 AM 發表

吊,扮乜嘢!扭加人工呀!
加????
我地而家想炒晒佢地就真

食撚屎啦!班仆街(藍田)果班直頭開員工閘口被黃狗黑狗出入添呀!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]