[本港新聞評論] 新增暴徒cap水統計網本人撐警!!港鐵700職員毫無根據!!【逃犯條例】逾700港鐵職員實名聯署促公司阻警方攻入車站範圍 版主唔好再刪post!!!

本主題由 motivation 於 2019-8-15 04:32 PM 關閉
引用:
原帖由 Immrkit 於 2019-8-14 05:06 PM 發表

《逃犯條例》風波持續,引起連串警民衝突,周日﹙11日﹚更有警員於港鐵葵芳站內發射催淚彈,惹來社會批評,亦有市民擔心催淚煙粉塵難於站內消散。來自港鐵九條鐵路線,合共逾700名港鐵職員以實名聯署,要求公司強烈譴責警方各種影響鐵路安全的行動,促請警方重視鐵路及車站安全。聯署又要求,港鐵應確保障員工及乘客安全,提供可過濾有機氣體的口罩,並徹底清潔受催淚彈影響的鐵路站。其中一名發起聯署的車長表示,如港鐵不回 ...
冇人有權阻止警察執法。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
曱甴打其他乘客,你哋又有無執行職務,保障乘客安全?

回覆 引用 TOP

既然都實名
點解仲要帶狗罩?
屈咗幾多人簽,還是冒名幫你簽埋?

民主侵神唐老襯7月15日如是說:  
"If you're not happy in this country, if you're complaining all the time, very simply: you can leave" he said, doubling down on his tweets. "You can leave right now"
意思係: 咁唔滿意,走啦契弟

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Immrkit 於 2019-8-14 05:06 PM 發表

《逃犯條例》風波持續,引起連串警民衝突,周日﹙11日﹚更有警員於港鐵葵芳站內發射催淚彈,惹來社會批評,亦有市民擔心催淚煙粉塵難於站內消散。來自港鐵九條鐵路線,合共逾700名港鐵職員以實名聯署,要求公司強烈譴責警方各種影響鐵路安全的行動,促請警方重視鐵路及車站安全。聯署又要求,港鐵應確保障員工及乘客安全,提供可過濾有機氣體的口罩,並徹底清潔受催淚彈影響的鐵路站。其中一名發起聯署的車長表示,如港鐵不回 ...
強烈請求呢班人辭職!!!!咁唔抵得,請辭職!!我都想去地鐵做,唔該空啲位出嚟!!

引用:

垃圾 想罷洗q權 你吾返工有撚人阻你咩 一堆廢人 又要抽水 又無膽罷工 為左錢 講咩公義

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 叫禾暴龍 於 2019-8-14 05:20 PM 發表

你 班 垃圾、本來 冇 做過 野
咪係 罷工要權利既咩 想罷有鬼人阻到佢地咩 講得甘好聽 驚死無左份糧啦 呢d垃圾

引用:
原帖由 sables1 於 2019-8-14 06:28 PM 發表

咪係 罷工要權利既咩 想罷有鬼人阻到佢地咩 講得甘好聽 驚死無左份糧啦 呢d垃圾
炒左佢地 頂佢個肺 港鐵附例講到明 警察可以入去執法

引用:
原帖由 Immrkit 於 2019-8-14 06:30 PM 發表

炒左佢地 頂佢個肺 港鐵附例講到明 警察可以入去執法
根本好多人搞呢d 到時出事咪dog甘打999 香港人 廢人黎 又中意串9人 俾人打7個陣又問做咩無差佬 笑死人 白衣人打7佢地個陣 驚撚到 個陣又會諗起差佬既

引用:
原帖由 sables1 於 2019-8-14 06:32 PM 發表

根本好多人搞呢d 到時出事咪dog甘打999 香港人 廢人黎 又中意串9人 俾人打7個陣又問做咩無差佬 笑死人 白衣人打7佢地個陣 驚撚到 個陣又會諗起差佬既 ...
輸打贏要姐

回覆 引用 TOP

港鐵馬上抄晒700件垃圾,一件不漏,撥亂反正,長痛不如短痛,正常市民會理解體諒

回覆 引用 TOP

沉默大多數係咪要联署要求地鐵員工確實執行地鐵附例,防止有暴徒有心阻礙乘客行程?

回覆 引用 TOP

地鐵職員見到班曱甴集體逃票有冇盡責阻止?

根本就係驚比班曱甴秋後算帳包圍恐嚇,所以又想貼護身符保命。

回覆 引用 TOP

你班契弟欺善怕惡 班義士鳩跳入閘又唔見你哋衝出嚟喊停

引用:
原帖由 chaolininin 於 2019-8-14 05:31 PM 發表

港鐵又做曱甴阻人上班??不滿就辭職唔撈啦
曱甴阻礙地鐵正常運作又唔見班職員實名聯署譴責?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 繼續加速 於 2019-8-14 06:40 PM 發表

你班契弟欺善怕惡 班義士鳩跳入閘又唔見你哋衝出嚟喊停
地鐵職員間接承認曱甴最可怕,一定唔敢得罪,寧得罪警察,莫得罪曱甴。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。