• 瀏覽: 76,385
  • 回覆: 910
  • 追帖: 5
+45
引用:
原帖由 Immrkit 於 2019-8-14 17:06 發表
《逃犯條例》風波持續,引起連串警民衝突,周日﹙11日﹚更有警員於港鐵葵芳站內發射催淚彈,惹來社會批評,亦有市民擔心催淚煙粉塵難於站內消散。來自港鐵九條鐵路線,合共逾700名港鐵職員以實名聯署,要求公司強烈譴責警方各種影響鐵路安全的行動,促請警方重視鐵路及車站安全。聯署又要求,港鐵應確保障員工及乘客安全,提供可過濾有機氣體的口罩,並徹底清潔受催淚彈影響的鐵路站。其中一名發起聯署的車長表示,如港鐵不回 ...
把全港市民性命放在賭台上, 這

引用:
原帖由 Immrkit 於 2019-8-14 17:06 發表
《逃犯條例》風波持續,引起連串警民衝突,周日﹙11日﹚更有警員於港鐵葵芳站內發射催淚彈,惹來社會批評,亦有市民擔心催淚煙粉塵難於站內消散。來自港鐵九條鐵路線,合共逾700名港鐵職員以實名聯署,要求公司強烈譴責警方各種影響鐵路安全的行動,促請警方重視鐵路及車站安全。聯署又要求,港鐵應確保障員工及乘客安全,提供可過濾有機氣體的口罩,並徹底清潔受催淚彈影響的鐵路站。其中一名發起聯署的車長表示,如港鐵不回 ...
是把全港市民性命放在賭枱上, 這是零容忍的, 請地鐵公司馬上把他們炒光, 重新培訓700個司機.

引用:
原帖由 麼天輪 於 2019-8-14 07:12 PM 發表
點解暴徒免費坐mtr,  唔比錢。
誇閘入mtr.  點解司機,職員無人阻止, 懲罰??
司機失職? 職員失職?
出來交待。
咪係!損害公司利益應受處分!

引用:
原帖由 Immrkit 於 2019-8-14 05:06 PM 發表
炒能哂佢地 係唯一做法 

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-8-15 10:39 AM 發表
黑衣暴徒爭取逃避警察追捕既地方
學校借畀學生會嘅民主牆就變咗學生會嘅 有啲咁嘅道理㗎咩

香港市民 齊心消滅 社會之害黃蟲曱甴,恢復香港和平寧靜 👍👍🎉🎉🎉

引用:
原帖由 Immrkit 於 2019-8-14 05:06 PM 發表
除左口罩先講啦

到真正恐怖份子入浸港鐵時,呢班人就害死人

炒啦,無法無天

港鐵做乜成日唔收錢接爆徒走,咁唔好話增加營運成本加價呀,你地自己有錢唔收炸

係港鐵入面搞不合作又唔用附例告班爆徒,港鐵係米支持港獨呀
,定佢先係金主?點解要咁做?

想地鐵站成為罪犯天堂,搞完警署就躲入地鐵站,休息完又搞過,不要忘記暴徒有汽油彈

師兄講得啱, 政治蒙蔽黃人的良知己經分唔到是非.
引用:
原帖由 opclk99 於 2019-8-14 05:35 PM 發表
agree x 2
曱甴卡門,破壞地鐵,亂用消防設備危害乘客,
冇比錢入閘,職員又唔做野?
正垃圾職員.........

港鐵司機是曱甴,肯定罷工罷駛有參與其中

咩事呢..

引用:
係真就唔使帶狗罩啦, 當香港市民傻嘅咩!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]