• 瀏覽: 108,254
  • 回覆: 963
  • 追帖: 7
+45
引用:
原帖由 鵰漆里 於 2019-8-14 04:25 PM 發表

1萬有武器既解放軍唔夠平亂?

你玩我....??
駐港部隊是合成旅,作戰部隊,不適合鎮壓暴徒。

引用:
原帖由 鵰漆里 於 2019-8-14 05:02 PM 發表

啱,唔使兩秒全部返屋企訓覺。

到時沽空HK嘅外資就發達,大灣區亦同時壽終正寢
香港需要大灣區多過大灣區需要香港啦,有錢賺趕都唔會走,無錢搵講咩都無用。

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2019-8-14 04:08 PM 發表
老解set 滅蟲deadline 係秋天?
已經立秋

引用:
原帖由 dtw 於 2019-8-14 04:22 PM 發表
到時曱甴會覺得香港警察好仁慈
幾萬曱甴可能以血肉之軀阻擋軍車前進

落地府仲快

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-8-14 04:10 PM 發表
港股由25000直衝15000可能只1日 
正,準備執平貨

引用:
原帖由 dustin 於 2019-8-14 04:56 PM 發表

要平亂實夠,以軍人戰鬥力,唔使"就住就住"咁平亂,可以"真打"嘅話,一出場就打到個個玩war game玩上腦嘅曱甴四散跪地求饒,係警察要就住佢地。
始終香港太細 .. 警員有家屬係香港 .. 班暴徒其中一個戰略就係 " 禍及家人 " 警員平亂 . 始終有顧慮 ..

出老解 .. 就冇左呢個弱點 .. 

不過老解捉左人 .. 之後既審判才是大問題 .. 究竟係國內法律 .. 還是香港法律去審判呢 ..

除非老解既戰術係只打不拉 .. 就係打到班暴徒輕則爆江 . 重則殘廢 . 

真係要拉既 .. 之後既事好難去處理呀 ..

做曱甴其實好慘 以後無得北上出火食海底撈同飲喜茶
又無得去澳門 邊有咁多錢買機票飛

你老未幾時黎?

用普京絶招....軽量小小...吾好迷到死1半....
全部迷暈....好過催涙弾la....

老解入城賀國慶

講冇撚用,行動最實際。

來吧
香港人不會阻你們的
而且會很歡迎你們的

咪落黎住
等我走咗貨先

引用:
原帖由 鵰漆里 於 2019-8-14 04:14 PM 發表
HK嘅解放軍負責做乜? 訓覺?
作戰目的不同,武器不同,訓練方式不同。
武警裝甲車wj08 和解放軍WZ551裝甲車同款,武器配備不一樣,配水炮不配120自行迫擊炮

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]