• 瀏覽: 108,020
  • 回覆: 963
  • 追帖: 7
+45
其實我覺得呢D都係做勢,老解又好,武警又好,佢地唔到真正最後關頭都唔會出手,呢度既最後關頭唔係話要死人,係要死好多人……老共又唔傻,美台擺明想整多次六四屈落佢度,香港要死咪自己死囉,理你都曬氣
但是最仆街既係個政府依家完全好似無存在感咁,我都好想支持政府平亂,問題係,肉眼可見,好似我呢D小市民估計就有排涯、有排忍

引用:
原帖由 鵰漆里 於 2019-8-14 04:25 PM 發表

1萬有武器既解放軍唔夠平亂?

你玩我....??
用實彈一定夠
唔用就未必夠

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-8-14 04:42 PM 發表

你做咩啫?兜咗去邊呀?
你唔明我都冇辦法

殺無赦!

引用:
原帖由 西部鬆弛的通道 於 2019-8-14 04:42 PM 發表

用實彈一定夠
唔用就未必夠
實彈唔實彈唔系最大問題,最大問題系而家拉得太少,如果好似國外咁一次拉佢幾百一千,小強隨時滅絕

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2019-8-14 04:25 PM 發表

駐港部隊得幾千人,驅逐小強卓卓有餘,但如果要全港徹底滅蟲,兼實施信用評級制令窮撚小強永遠做賤民,咁有需要多十倍人手都可以理解
駐港部隊相信只會做適時補充大後方
因為駐港原本工作係國防
深圳鎮暴部隊係專職訓練
六七暴亂香港警隊訓練四排陣一小隊四十一人,後排用的是實彈
配備彈藥足以鎮壓三千暴徒
軍事一連大約一百人,軍事訓練與五十年前警方訓練(當時防暴亦由英軍訓練)應只進不退
暴徒的"勇氣"是靠圍爐取暖,人多壯膽,但肯挨子彈賠命的無幾多個
看看警員拔槍立即四散便知
老解除了用的是真鎗實彈,亦無任何感情擔子
鎗彈追人,亦一定不止一個,十多廿個係最低估計
我估計,要鎮壓,兩連鎮暴軍連武器綽綽有餘
不用驚動大後方嘅駐軍
曱甴不會死掉
但開了大門日後可進可出亦要多謝曱甴

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-8-14 04:48 PM 發表

即係答咗嗱?
無答

引用:
原帖由 stoney 於 2019-8-14 04:18 PM 發表
估唔到軍佬都咁有幽默感~ 
見到熟人真係好,尋晚睇新聞真係好激心,點解可以咁樣?
呢家搞到我又唔敢出國旅行,又唔敢返內地 (驚被人以為我係曱甴打我)
我覺得老解唔會出,除非搞到警察都罷工,阿爺由得你地自己內耗,根本唔影響內地

引用:
原帖由 鵰漆里 於 2019-8-14 04:14 PM 發表
HK嘅解放軍負責做乜? 訓覺?
武警老解唔同

引用:
原帖由 鵰漆里 於 2019-8-14 04:25 PM 發表

1萬有武器既解放軍唔夠平亂?

你玩我....??
以家集結左30萬武警在深圳你知道無?

引用:
原帖由 八只猴子 於 2019-8-14 04:55 PM 發表

以家集結左30萬武警在深圳你知道無?
學生示威要30萬解放軍? 哈哈哈春秋戰國咩

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-8-14 04:24 PM 發表

深圳增援 ..

可能註港兵力不捉平亂 .. 
要平亂實夠,以軍人戰鬥力,唔使"就住就住"咁平亂,可以"真打"嘅話,一出場就打到個個玩war game玩上腦嘅曱甴四散跪地求饒,係警察要就住佢地。

坐戰艦落黎就仲快!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]