• 瀏覽: 108,235
  • 回覆: 963
  • 追帖: 7
+45
引用:
原帖由 estateman 於 2019-8-14 05:38 PM 發表

當年六四中央冇派北京軍出手、因為怕北京兵吾夠恨
忍過了79日的佔中,再看看香港曱甴這兩個月的目無法紀,妄作胡為
完全可以想像得到當年六四暴亂學生可以造出多大的破壞和久遠的災難
現在真的體會到當年作出鎮壓是絕對必要的

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2019-8-14 04:27 PM 發表
應該同時用軍用直升機連同裝甲車出動
行動可以更快更直接
死傷一兩個只會被描繪成英雄,浪漫化,標既不治本亦不搖
暴徒從來不是英雄
流血不能留僞英雄
見到香港暴民可以做出嘅暴行,對六四鎮壓完全有新觀感 ...
同意。當然可能情況一樣,針不到肉不知痛

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2019-8-14 04:07 PM 發表
反修訂《逃犯條例》的風波持續,內地官媒《環球時報》記者付國豪昨日(13日)在機場遭示威者腳踢、綑綁。解放軍東部戰區陸軍的微信公眾號今日(14日)針對事件發表文章,指從深圳出發抵達香港只需要10分鐘;又配上一張蝗蟲圖片,圖片裏有「港毒分子」字眼,文章又指蝗蟲「在秋天會逐漸絕跡」。

https://cdn.hk01.com/media/article/363699/thumbnail/975c94b ...
on9無撚腦?駐港老解隊兵已經足夠有餘平亂啦?!洗撚其他軍區出動咩?用下個腦啦唔該?上面北京想攞返個彩面子返嚟姐?出咁9多兵你估真係打日本仔嗰時咩?真係忽上腦!
😎

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2019-8-14 16:08 發表
老解set 滅蟲deadline 係秋天?
國慶前。

引用:
原帖由 dtw 於 2019-8-14 05:56 PM 發表

睇下
sorry sorry 我錯喇 求下唔好咁大力
嗚嗚嗚

點解政府沒有任何行動,要出解放軍,值此給外媒報道港警沒有駕馭能力,收返執法管治權

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2019-8-14 04:07 PM 發表
反修訂《逃犯條例》的風波持續,內地官媒《環球時報》記者付國豪昨日(13日)在機場遭示威者腳踢、綑綁。解放軍東部戰區陸軍的微信公眾號今日(14日)針對事件發表文章,指從深圳出發抵達香港只需要10分鐘;又配上一張蝗蟲圖片,圖片裏有「港毒分子」字眼,文章又指蝗蟲「在秋天會逐漸絕跡」。

https://cdn.hk01.com/media/article/363699/thumbnail/975c94b ...
望就咁望, 唔好得個講字, 失望太多次了

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-8-14 04:24 PM 發表

深圳增援 ..

可能註港兵力不捉平亂 .. 
駐港解放軍係要黎打仗保護香港,捉曱甴都搞唔掂,其他國家打香港咪死q緊

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-8-14 04:10 PM 發表
金鐘去要幾耐

昂船洲去要幾耐
你諗住係坐巴士去?

引用:
原帖由 leechilam 於 2019-8-14 05:56 PM 發表
屌li老  母,解放軍可以過來香港驅暴,但不要話係港毒。。今次呢單野真係和港毒無關,邊個高舉港毒呢?五大訴求,無一樣和港毒有關。我唔撚支持反對派,但也不想有大陸人屈香港人話係搞港毒革命。。睇下大陸的微信群,大陸人都在話香港人搞港毒,我睇撚到就慶。。。五個訴求,我只支持一個,就是獨立調查委員會把整件事調查清楚,包括對反對派和政府調查……咁樣是最公道的, ...
你個人意見啫
時伐革命,大把圖,片!

引用:
原帖由 Omae988 於 2019-8-14 05:57 PM 發表

on9無撚腦?駐港老解隊兵已經足夠有餘平亂啦?!洗撚其他軍區出動咩?用下個腦啦唔該?上面北京想攞返個彩面子返嚟姐?出咁9多兵你估真係打日本仔嗰時咩?真係忽上腦!
😎 ...
用手除罩己腳仔軟

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-8-14 04:19 PM 發表
deadline 國慶前
我估係國慶後。國慶前要營造祥和氣氛

佔領機場係犯軍事大忌。
敵人可以空降入浸。
所以解放軍一定要保衞機場。

引用:
原帖由 fb5094740 於 2019-8-14 05:57 PM 發表

sorry sorry 我錯喇 求下唔好咁大力
嗚嗚嗚
甘似早幾日有隻曱甴台詞?
你有冇比版權費人地?

引用:
原帖由 dtw 於 2019-8-14 04:22 PM 發表
到時曱甴會覺得香港警察好仁慈
除非暗中圍捕,否則一有風聲班暴徒都走曬啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]