[本港新聞評論] 【機場集會】解放軍東部戰區陸軍發文:從深圳往香港只需10分鐘

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-8-14 05:12 PM 發表

始終香港太細 .. 警員有家屬係香港 .. 班暴徒其中一個戰略就係 " 禍及家人 " 警員平亂 . 始終有顧慮 ..

出老解 .. 就冇左呢個弱點 .. 

不過老解捉左人 .. 之後既審判才是大問題 .. 究竟係國內法律 .. 還是香港法律去審判呢 ..

除非老解既戰術係只打不拉 .. 就係打到班暴徒輕則爆江 . 重則殘廢 . 

...
如國内出兵,就係全國性法律,會大陸審。

唔到絕境,你唔會積極奮鬥,所以先設想已到絕境!
唔到死前,你唔會馬上行動,所以先設想已到死期!
成功失敗,不完全由自己決定,但你可以行動,去改運變命!
熱賣及精選
係就黎啦, 到左香港我帶路

非正常人類火雲邪神語錄 :
天下武功, 無堅不摧, 唯快不破 !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 溫水煮蛙 於 2019-8-14 05:07 PM 發表

跟著英國有藉口出軍搶番香港
依家都可以,只不過英賊國未收到你指示啫!

秋後算帳

自古以來,漢奸無一個會有好下場

後果自負,後果自負

回覆 引用 TOP

殺呀!!

引用:
原帖由 $navyseals 於 2019-8-14 05:18 PM 發表

如國内出兵,就係全國性法律,會大陸審。
如果行全國法律 .. 即係一國兩制玩完 .. 

中央就係唔想呢個局面出現囉 .. 

講甘多把能咩     吾來正冚家產    解放狗

回覆 引用 TOP

請立刻出兵

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-8-14 05:12 PM 發表

始終香港太細 .. 警員有家屬係香港 .. 班暴徒其中一個戰略就係 " 禍及家人 " 警員平亂 . 始終有顧慮 ..

出老解 .. 就冇左呢個弱點 .. 

不過老解捉左人 .. 之後既審判才是大問題 .. 究竟係國內法律 .. 還是香港法律去審判呢 ..

除非老解既戰術係只打不拉 .. 就係打到班暴徒輕則爆江 . 重則殘廢 . 

真係要拉既 .. 之 ...
用大陸辨法好快審完

回覆 引用 TOP

funny

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-8-14 04:10 PM 發表

港股由25000直衝15000可能只1日 
咁到0要幾耐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dustin 於 2019-8-14 04:52 PM 發表

見到熟人真係好,尋晚睇新聞真係好激心,點解可以咁樣?
呢家搞到我又唔敢出國旅行,又唔敢返內地 (驚被人以為我係曱甴打我)
我覺得老解唔會出,除非搞到警察都罷工,阿爺由得你地自己內耗,根本唔影響內地 ...

幾星期前海外家人已叫我過去住番一年半載無謂留喺度眼火爆,在猶豫間連機場都衰埋。朋友前日由馬拉返港,佢話在當地參加清真寺導賞團,導遊問:Where you From?佢答: Hong Kong.旁邊其他人即細聲: Betrayer (叛國賊),一臉鄙視。佢話以前香港人出門以自己身為香港人自豪,而家變曱甴,勸我避難不如返內地(我有渡假屋),免受歧視!

真要出手平亂出武警就夠,到時曱甴一掃光,一天光晒~

落就落啦,喺度阿支阿左,根本冇人理共產軍,你鍾意殺就殺,黑衣人一早話明會㰖杪,香港人一早預咗

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-8-14 04:59 PM 發表

阿爺最怕革命情緒蔓延入內地,佢都唔想拖得太耐...

而且佢地都知記者、媒體、教育、醫護等等已全部被洗腦,包括已進入中學到大學的學生每年倒模製造港獨份子,呢件事等如癌細胞唔一刀切只會令香港死亡再蔓延入內地,因此有可能借此事正式奪回香港管治權重新洗牌 ...
天天被你们骂,天天被你们喊“返大陆,你猜猜是谁给大陆人洗脑,大陆人会支持你杀中央还是支持中央杀你?

愿我有生之年,得见您君临天下。

回覆 引用 TOP

黃曱甴

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。