• 瀏覽: 108,365
  • 回覆: 963
  • 追帖: 7
+45
引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2019-8-14 16:47 發表

駐港部隊相信只會做適時補充大後方
因為駐港原本工作係國防
深圳鎮暴部隊係專職訓練
六七暴亂香港警隊訓練四排陣一小隊四十一人,後排用的是實彈
配備彈藥足以鎮壓三千暴徒
軍事一連大約一百人,軍事訓練與五十年前警方訓練(當時防暴亦由英軍訓練)應只進不退
暴徒的"勇氣"是靠圍爐取暖,人多壯膽,但肯挨子彈賠命的無幾多個
看看警員拔槍立即四散便知
老解除了用的是真鎗實彈,亦無任何感情擔子
...
仲有要接管所有黃色傳媒,法院,廉政公署
要多兩萬都唔夠

引用:
原帖由 fb5094740 於 2019-8-14 06:10 PM 發表

時代進步喇
面壁思過, 罰無得用手機 ,無得打機
只可以打飛機同玩菊花
好快就醒哂架 ,唔洗再裝睡
曱甴都變蜜蜂🐝
可惜金主放左咁多錢出黎,唔會咁易收隊。

引用:
原帖由 Sun021212 於 2019-8-14 06:23 PM 發表

唔會番北京審
解放軍進鄉崗,實行大陸法,大陸可以異地審理。
你猜會去哪裡審?

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-8-14 04:28 PM 發表

香港夠有 3 萬有武器既警員啦 .. 
有20萬都無用,全部系食蕉,琴日個件比人圍歐,拎支槍出來自衛,個手指都吾敢扣入去,即系根本吾會開或無子彈

引用:
原帖由 D1SC 於 2019-8-14 06:24 PM 發表

香港警察仁慈喺事實、睇吓聲稱民主大國尾國差佬點處理示威者就明白
未遇過真正暴力又點會醒覺

引用:
原帖由 鵰漆里 於 2019-8-14 04:28 PM 發表

認真講,一出老解唔使兩秒大家就會返屋企訓覺。

外國大鱷隨即沽空港元收錢食大茶飯,大灣區宣布唔使再搞,中國係HK嘅幾千億資產化為烏有。中晒美國佬奸計。 ...
你諗得太灰了

引用:
原帖由 愛炫美樓奴 於 2019-8-14 05:45 PM 發表
深圳灣口岸過條橋就到屯門,10分鐘都唔使
可能隨時唔聲唔聲忽然在尖沙咀警署門口出現突擊捉曱甴!

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2019-8-14 06:29 PM 發表

佢地都好狠?
不會,他們見了你就會投降

引用:
原帖由 dtw 於 2019-8-14 04:22 PM 發表
到時曱甴會覺得香港警察好仁慈
啲曱甴對住香港警察就作威作福,對住班大陸軍佬,知道佢地唔係善男信女,聲都只敢出,因為中央已經定調這是暴動,已經去到可以擊斃嘅程度,隨時一槍打爆佢個頭,都唔知去邊度投訴!

引用:
原帖由 ie7 於 2019-8-14 06:24 PM 發表

琴日個鬼佬都叫黃狗感激警察
索左大麻精又點會清醒呀!

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-8-14 06:29 PM 發表

仲有要接管所有黃色傳媒,法院,廉政公署
要多兩萬都唔夠
田不進係罪魁禍首
死多十次都償不了欠香港人的債

引用:
原帖由 FredPerry 於 2019-8-14 05:52 PM 發表
係就快黎啦
米日日喊我黎啦,我就黎啦,我好快就到啦, 我係好近啦。。。黎到你就死
達哥話齋:你話嚟要嚟至得咖!

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2019-8-14 04:32 PM 發表

吾好玩啦,老解入城就一國一制,全面搜城斬草除根,仲同你打游擊咩,
你睇吓當年點樣接管上海喇
邊個話你知老解入城系一國一制,老解只系協助,拉完人都系比高級食蕉搞

引用:
原帖由 paul-lo 於 2019-8-14 06:28 PM 發表
我唔信解放軍會越境增援,正在心理散播更似;只須繼續用臥底計劃將核心骨幹抽出來,蛇無頭不行,自然轉沉寂;然後再清理用特殊身份去鼓動行為的週邊份子,不過到時這批身有屎者已借故離去了. ...
聞都味就走 唔通似曱甴咁 要望到先知死咩

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2019-8-14 04:07 PM 發表
反修訂《逃犯條例》的風波持續,內地官媒《環球時報》記者付國豪昨日(13日)在機場遭示威者腳踢、綑綁。解放軍東部戰區陸軍的微信公眾號今日(14日)針對事件發表文章,指從深圳出發抵達香港只需要10分鐘;又配上一張蝗蟲圖片,圖片裏有「港毒分子」字眼,文章又指蝗蟲「在秋天會逐漸絕跡」。

https://cdn.hk01.com/media/article/363699/thumbnail/975c94b ...
秋後處斬

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]