• 瀏覽: 108,373
  • 回覆: 963
  • 追帖: 7
+45
好 快D平亂

引用:
原帖由 Colour 於 2019-8-14 06:02 PM 發表
革命係要流血,自古一將功成萬骨枯
時代進步喇
面壁思過, 罰無得用手機 ,無得打機
只可以打飛機同玩菊花
好快就醒哂架 ,唔洗再裝睡
曱甴都變蜜蜂🐝

批小強一聽見侵侵話中國軍隊有動靜,就驚到出來說對不起,話乜沖動左,後尾加句乜野自己有良知之類讚自己

打人一句sorry 喎,仲要認高質

引用:
原帖由 M13l1n 於 2019-8-14 05:45 PM 發表
如果好似外國咁用槍平亂,好似64 咁,唔使多,一百幾十個軍已足夠。班L樣見到 塑膠子彈到走夾唔抖,何況真子彈。 呢啲係要做一次以後就唔會發生。 睇下邊個仲咁夠薑出嚟。 ...
根本一早用橡膠子彈掃射班曱甴,巳經搞掂。白痴差佬單發逐粒射,毫無震攝力,咪搞成今日咁囉。

乞兒最終敗走機場,咩都得唔到

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2019-8-14 04:07 PM 發表
反修訂《逃犯條例》的風波持續,內地官媒《環球時報》記者付國豪昨日(13日)在機場遭示威者腳踢、綑綁。解放軍東部戰區陸軍的微信公眾號今日(14日)針對事件發表文章,指從深圳出發抵達香港只需要10分鐘;又配上一張蝗蟲圖片,圖片裏有「港毒分子」字眼,文章又指蝗蟲「在秋天會逐漸絕跡」。

https://cdn.hk01.com/media/article/363699/thumbnail/975c94b ...
乜蝗蟲唔係大陸人專稱黎咩?點解佢哋唔怕崩口人忌崩口碗?

引用:
原帖由 溫水煮蛙 於 2019-8-14 05:07 PM 發表

跟著英國有藉口出軍搶番香港
英國佬顧掂自己脫R先傾啦

多Q餘, 香港無解放軍咩?!
係度廢up!!!!

引用:
原帖由 fb5094740 於 2019-8-14 06:10 PM 發表

時代進步喇
面壁思過, 罰無得用手機 ,無得打機
只可以打飛機同玩菊花
好快就醒哂架 ,唔洗再裝睡
曱甴都變蜜蜂🐝
加送國內教育營,一定好乖!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2019-8-14 06:13 PM 發表

乜蝗蟲唔係大陸人專稱黎咩?點解佢哋唔怕崩口人忌崩口碗?
未即係有口話人無口話自己囉

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-8-14 04:10 PM 發表
金鐘去要幾耐

昂船洲去要幾耐
中國有自己的民用機及軍用飛機
以為要坐車再行嗎

蝗蟲係用來形容共慘黨人民

我信恒指25000 落15000點 ,只需要幾分鐘。

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-8-14 04:30 PM 發表

係唔可以用實彈既情況 .. 要連根拔起 .. 有震懾作用 .. 一萬真的足夠嗎  ??

平完亂 .. 可能重要註守一段時間維持治安 ..  
其實平亂只係第二重點,第一重點係點樣令思想偏離嘅人重拾正軌讓社會重新滆合,呢個需要好大嘅智慧,本人唔相信林鄭有!

再玩下去冇好日子過

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]