• 瀏覽: 34,289
  • 回覆: 404
  • 追帖: 2
+11
淨係執行吾倒職務就吾以炒啦,老闆冇人權炒員工?

講明係非法集會遊行, 唔係合法集會遊行, 犯左法影響公司聲譽, 炒個犯法員工好合理

班人講自由之前有冇諗過佢地做緊犯法野?犯法影響公司形象,仲要講人權?

引用:
原帖由 ellentomhk 於 2019-8-14 02:00 PM 發表
先炒昨日傳播公司資料的副機長先。
最新消息已炒

同你班暴徒講,太古全力跪低,夠膽入太古旗下物業躲藏都歡迎警察執法

炒咗,欠人工,勞工處先會開 file做嘢
黃絲員工唔順氣公司政策
用政治化投訴公司😏

引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-8-14 01:56 PM 發表
【本報訊】國泰航空及香港機場地勤公司向中共「跪低」,向參與反送中員工發出警告,又解僱及處分參與示威員工,引起公司職員普遍不滿。員工昨向勞工處及民航處發信,投訴兩間公司違反《基本法》及《香港人權法案》。署名「一群國泰航空公司、國泰港龍航空公司及香港機場地勤服務有限公司的員工」的...

https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/apple/ ...
樓主你唔好玩啦,何謂參加非法集會及遊行,係非法,你都犯咗香港法律,國泰有權終止所有犯咗法嘅合約,同時冇咗中國嘅航行權,就算國泰罷飛中國,國泰冇得飛好多國家,國泰咁大間公司,冇咗咁多條線,如何養起咁多人,由其是港龍,佢地有八成線飛回內地,唔飛內地港龍如何營運,佢地都唔用腦嘅,不如叫國泰摺柒咗好過啦,無得飛,勞工處都幫唔到國泰有飛行權,遲摺早摺,不如摺柒哂港龍同國泰,注資香港航空,請過哂飛機司同空姐都重得。

引用:
原帖由 manhoxyz 於 2019-8-14 06:40 PM 發表
炒咗2隻曱甴機司,唔知有冇航空公司夠膽請呢?轉去揸的士囉!
冇諗後果,智商咁低,有咩人請!

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2019-8-14 06:20 PM 發表

依家來講人權和基本法?掟磚和暴動,非法集會做乜唔講法律??
應該係而家俾公司Warning 就知道自己嘅人權呀
你個飛雞港女喺地鐵兇阿叔趕人落車嗰時. 乜人哋冇人權咩?
既然你成班深黃飛曱甴咁高尚. 又參加示威又對抗呢個咁可惡嘅政府. 而家公司向你哋咁憎恨嘅支那屈服喎. 集體辭職啦. 一嘢繞起佢都好格. 記住. 你哋係全球最優秀嘅空中服務員同民航客機機司. 聯合長榮英航爭住請你哋啦. 話唔埋申請入職時你填曾經參加香港示威暴動. 人哋仲優先考慮添啦

曱甴咁有骨氣怕乜嘢炒呀?

引用:
原帖由 錢太多4 於 2019-8-14 02:08 PM 發表
辭工啦,外邊大撚把工等你做I
幫人起機😘😍

咁啲示威者有比人權市民及飛來香港啲人咩?阻人上班、阻人離港尼啲系咩呀 一句:抵炒 ...... 佢之後可日日專心去搞事啦!

唔鍾意咪又成班畜牲圍國泰囉

咁咪唔好做佢囉 有啲咁既老細示威者做乜要打佢工

做乜要死咬國泰依份工 🤣🤣

引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-8-14 01:56 PM 發表
【本報訊】國泰航空及香港機場地勤公司向中共「跪低」,向參與反送中員工發出警告,又解僱及處分參與示威員工,引起公司職員普遍不滿。員工昨向勞工處及民航處發信,投訴兩間公司違反《基本法》及《香港人權法案》。署名「一群國泰航空公司、國泰港龍航空公司及香港機場地勤服務有限公司的員工」的...

https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/apple/ ...
全部香港公司都會咁做!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]