• 瀏覽: 34,246
  • 回覆: 404
  • 追帖: 2
+11
參與“”非法”示威會被炒竟然可以變成參與示威會被炒!!!
唔識分別是否非法既員工,被炒正常罷!

引用:
原帖由 吳尊函 於 2019-8-14 06:58 PM 發表

樓主你唔好玩啦,何謂參加非法集會及遊行,係非法,你都犯咗香港法律,國泰有權終止所有犯咗法嘅合約,同時冇咗中國嘅航行權,就算國泰罷飛中國,國泰冇得飛好多國家,國泰咁大間公司,冇咗咁多條線,如何養起咁多人,由其是港龍,佢地有八成線飛回內地,唔飛內地港龍如何營運,佢地都唔柒用腦嘅,不如叫國泰摺柒咗好過啦,無得飛,勞工處都幫唔到國泰有飛行權,遲摺早摺,不如摺柒哂港龍同國泰,注資香港航空,請過哂飛機司 ...
條友連最基本問題都唔清楚,一味死撐。

引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-8-14 02:07 PM 發表

職工盲個主席應該係鬼,依家乜聲都無,可能攪罷工係暗幫惡晒掃毒。
個條前英航空姐好巴閉架,之前發動空姐向英航罷工,之後又代表國泰告CY有特權。現在可能計劃下一步點樣去癱瘓全港。

引用:
原帖由 IWC-Rolex 於 2019-8-16 11:00 AM 發表
參與“”非法”示威會被炒竟然可以變成參與示威會被炒!!!
唔識分別是否非法既員工,被炒正常罷!
個腦有事應當要炒

如果只是遊下行係冇理由炒
但你地都暴力衝擊
有司法案在身
公司炒人就好合理
而且你可以罷工公司也可以炒罷工既人
什麼時候罷工就可以免炒?

引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-8-14 01:56 PM 發表
【本報訊】國泰航空及香港機場地勤公司向中共「跪低」,向參與反送中員工發出警告,又解僱及處分參與示威員工,引起公司職員普遍不滿。員工昨向勞工處及民航處發信,投訴兩間公司違反《基本法》及《香港人權法案》。署名「一群國泰航空公司、國泰港龍航空公司及香港機場地勤服務有限公司的員工」的...

https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/apple/ ...
而家係講梗參予"非法"集會.

不合作運動同非法集會, 本身都已經侵犯左其他人人權

有冇搞撚錯,要求中國香港政府嘅勞工處? 咁樣跪低?

梗係搵美國或者英國求助啦,暴徒員工真弱智

引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-8-14 01:56 PM 發表
【本報訊】國泰航空及香港機場地勤公司向中共「跪低」,向參與反送中員工發出警告,又解僱及處分參與示威員工,引起公司職員普遍不滿。員工昨向勞工處及民航處發信,投訴兩間公司違反《基本法》及《香港人權法案》。署名「一群國泰航空公司、國泰港龍航空公司及香港機場地勤服務有限公司的員工」的...

https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/apple/ ...
咁咪幾好,全職做暴徒!
恨都恨唔到

人權
傻9左

引用:
原帖由 布魯斯Z韋恩 於 2019-8-14 05:26 PM 發表
國泰俾人祭旗了
母公司太古是第一個商場比暴徒入而唔比警察入。

引用:
原帖由 guydan 於 2019-8-16 11:10 AM 發表
如果只是遊下行係冇理由炒
但你地都暴力衝擊
有司法案在身
公司炒人就好合理
而且你可以罷工公司也可以炒罷工既人
什麼時候罷工就可以免炒?
就算罷工都要跟正常程序,唔該。

你班參與示威O既員工將不能執行職務,唔炒做乜?
講時講,毒果之前大栽員有冇問下人地人權先?

支持集體請辭 一次過玩起國泰

就算依家唔炒遲下都被裁啦!
因為香港機場已經被玩死..

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]