• 瀏覽: 975,512
  • 回覆: 34
  • 追帖: 322
+443
實卜

引用:
原帖由 estateman 於 2019-8-14 11:58 AM 發表

只有中央派兵才可以平亂
再全港搜捕所有參與、茦劃分子
歡迎解放軍反轉香港捉人,反轉幾多次都得,最緊要捉到要捉嗰啲!

喺前線記者角度,今日啲黃報唔講晒尋晚件事係正常,前線記者喺現場稱呼示威者做市民都冇辦法,因為如果佢哋將全部所見所聞完全報導出來,班曱甴最少唔會再俾佢哋跟住做報導,嚴重啲或者會打真係做嘢嘅記者或電視台,tvb 就係例子,所以我開始明白啲黃記黑記喺嗰度做嘢係冇得揀,除非好似金盈劈炮唔做。如果真係如實報導,曱甴會圍你兇你打你,會對人身安全都會有威脅。

我以上所講絕冇包庇以上人物嘅意思,只係我睇到佢哋點解明明知道真相都唔會講出來嗰種無奈,要搵食,尤其是喺嗰個環境搵食就係要咁做,除非唔做。

我都睇到啲報導好悲哀,講事實會被滅聲。
喺而家香港做時事傳媒,已經冇得持平。

如果睇完都無法理解小弟所講嘅意思,證明小弟真係不擅詞令。

引用:
原帖由 ice0625 於 2019-8-14 06:16 PM 發表

咁就可以連記者既專業同操守,什至連人最基本既良知都唔要?對唔住,我無法認同
我都唔認同,所以我只睇live. 

引用:
原帖由 ahhyyuk 於 2019-8-14 07:49 PM 發表

多謝ching資料. 好在有外地報紙刊登脫褲相, 呢張相好緊要, 完全顯示班暴徒, 已經道德泯滅,
竟然要睇外國報紙先知發生喺本地嘅真相,咩道理。。。香港傳媒已壽終正寢。

引用:
原帖由 cap07 於 2019-8-14 10:16 PM 發表

cls...去教統局投訴個黃師,然後幫佢轉校
轉校前叫爸爸返一返學校教吓個班主任咩叫為人師表同點做人,至於點樣教,各自揣摩喇。

引用:
原帖由 MatCoop 於 2019-8-14 10:17 PM 發表

Signed
Signed x2

引用:
原帖由 shopaholic603 於 2019-8-15 09:53 AM 發表

No way! 喺記招果啲窮追猛打,喺示威現場幫暴徒掩護,RTHK記者迫中通社記者刪片等等等等,點會係迫於無奈?
嗰啲直頭助紂為虐喇!

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-8-15 08:12 PM 發表
剛剛睇新聞,調走咗個政府新聞處處長去做郵政處長。
啱晒佢。

尋晚睇咗一個post, 話說有個d4級公務員叫曱甴轉策略,係180度轉,即係仇警變愛警,揸美國旗轉揸返祖國旗,仲要照舊集會,申請遊行去中聯辦遞交請願信,內容要求5大訴求裡面2個,落實真雙普選同特赦所有被捕嘅曱甴,要一人一票選特首同立法會,話唔會衝擊警察,等啲警察都冇符,主要係話繼續再搞落去會冇晒民心。

個人睇法,個用意好明顯佢哋真係忌咗深圳嘅大軍而不得不轉策略,不過應該冇乜曱甴會跟到咁做,因為佢哋仇恨太重,唔理性嘅可能非常高,冇乜可能180度轉變。

引用:
原帖由 mo5k5 於 2019-8-15 08:48 PM 發表

呢個真笑話😌
外國人都鬧爆你哋做反骨仔喇,做埋啲on9嘢。

引用:
原帖由 mo5k5 於 2019-8-15 08:57 PM 發表

我講d大專生😌
Sorry,  打錯字,係佢哋,唔係你哋

引用:
原帖由 big3624 於 2019-8-15 09:01 PM 發表

D4級係署長級,好有興趣知係咪食環署
唔知,因為冷神秘

引用:
原帖由 sixpence 於 2019-8-15 09:00 PM 發表

呀爺唔會理佢地的訴求,個個省都求仲得了
真雙普選緊係no way 喇,仲有,而家先學人扮嘢,真係好L假囉。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-8-15 09:12 PM 發表

現在已經不是林鄭最終可以答應什麼條件的時候。
如果一個政府d4都唔明這個道理,這則傳言可信性甚低。
就算真都好,我更相信曱甴就係曱甴,變唔返人。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]