• 瀏覽: 975,442
  • 回覆: 156
  • 追帖: 322
+443
繼續上一個帖,長話短說:

1. 昨晚機場之亂,法庭出咗禁制令,班暴徒現在有兩個可能:
第一,是不理禁令,繼續在機場搞大佢;或/及
第二,轉場暴亂,去搞西九高鐵站。

2. 傻侵昨晚開始轉性,唔知係咪幫緊阿爺助攻,繼推twitter話中國軍隊調動係香港境之外,今朝新聞又話佢講,希望香港呢個局勢能和平解決,沒有人傷亡。

轉自:東方忽然魚蛋

可以的話,請支持聯署:

香港受夠了! 五大訴求, 撥亂反正!
Enough for Hong Kong!  5 Demands to Restore Law and Order!
http://chng.it/f5MgVn6sTV

引用:
原帖由 Q仔bb 於 2019-8-14 10:17 AM 發表

柒朗普扮假好人吧
下星期二又傾生意嘛

引用:
原帖由 milkylok 於 2019-8-14 10:23 AM 發表
報到!回帖速度快過我對眼,追到氣咳
我都係,上一帖5日就過7000回帖,70幾萬view

引用:
原帖由 p靈 於 2019-8-14 10:34 AM 發表
頭先起qq群組見到呢兩張圖,唔知真假
我驚班城大生返唔到落嚟

引用:
原帖由 ho618 於 2019-8-14 10:30 AM 發表

大叔如果中國完全唔同美國再傾既話
咁會有咩影響 , 係咪完全決裂
唔會。
新聞報導話係中國應邀,即係老美做主動要求對話。
最唔想決裂果個條傻侵。
我係上一個帖貼過,
傻侵可能要求聯儲局減到零息,
即係老美經濟有機會外強中乾,
就快爆煲,
因為房貸爆爆煲及雷曼事件又夠10年,
係時候又要全球經濟爆大鑊。

引用:
原帖由 ho618 於 2019-8-14 11:41 AM 發表
希望唔洗漁人收網3喇....
希望到時已經收左網 
我都係咁希望

引用:
原帖由 ckn929 於 2019-8-14 12:39 PM 發表
留名,加追唔切
我都追唔切

轉載自:東方忽然魚蛋

大叔註:唔係籌錢,係幫手買份/攞份報紙

有香港市民集資750,000 會係8月15號在以下報章刊登「香港受夠了」希望停止暴力同支持警察執法

1.星島
2.頭條
3.明報
4.南華

希望大家買以上報紙以作支持,希望透過報紙銷量向廣大傳媒知道,大多數香港市民要求恢復香港秩序。

引用:
原帖由 yuenyau 於 2019-8-14 03:20 PM 發表

無錯, 你有冇睇台劇【我們與惡的距離】?  其中一種惡就傳媒!
資訊發達,每樣野都傳傳傳, 疑,懷疑。。。 無過濾分析就真系88。。。
記得聽埋首主題曲:郁可唯 - 路過人間
曲詞唱俱佳

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2019-8-14 04:58 PM 發表
今次真係大鳴大放
今日返大陸公幹,早上搭深圳地鐵,已經見到有人睇打記者視頻,隔離幾個乘客加把咀係度吊...果一刻真係有d驚,如果知道我係香港人唔知會唔會打9我

下午返廠由上至老總下至司機,個個都追住我問.....點解香港警察咁無能,使唔使武警或解放軍落來

而家搭緊火車, 岩岩睇到有線,好難過,隔離個大漢一路睇一路搖頭 ...
我遲幾天都會同朋友返佛山幾天,我相信廣東省內情況不會太差。
但當然都係小心為上,不會好似其他港豬咁嘅行為。
但如果有情況發生,我只會認我係中國人,香港嚟嘅中國人。

引用:
原帖由 zeroyy 於 2019-8-14 05:20 PM 發表
SAD BUT TRUE

引用:
原帖由 ho618 於 2019-8-14 05:35 PM 發表

大叔臨出發前整個預測先喇不如
預測我出行嘅吉兇?

引用:
原帖由 cannycandy 於 2019-8-15 01:30 AM 發表

咁又未必, 人數作得太大有眼睇既, 今日我朋友去律敦治做野聽到有市民串班靜坐緊既醫護人員條爆眼女單野法庭判左系咪警方責任先, 你地究竟系做醫護定係法官, 全部扮聽唔到冇出聲 ...
你朋友

引用:
原帖由 20031210 於 2019-8-15 01:18 AM 發表
純粹搞笑,如果市民夾道歡迎部隊入城呢,英美會點講 
呢班香港市民一定係大陸人扮嘅

引用:
原帖由 ngsying07 於 2019-8-14 07:03 PM 發表

現在局勢,大家不如休息一陣子,不要再變方暴力對待
我諗好多香港人都係咁想,但一隻手掌拍唔響,暴徒唔肯收手,可以點?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]