• 瀏覽: 975,284
  • 回覆: 7,967
  • 追帖: 322
+443
報到

昨天我跟朋友說:黎明前的黑暗很可怕,很痛苦

朋友對我說:冬天到了,春天還會遠嗎?

很希望這一切只是一場惡夢而已

引用:
原帖由 hikit2002 於 2019-8-14 10:00 AM 發表
身為香港人第一次感覺到羞恥

sorry 各位
我同你感覺一樣, 第一次覺得香港人3個字好醜陋

引用:
原帖由 hikit2002 於 2019-8-14 10:00 AM 發表
身為香港人第一次感覺到羞恥 

sorry 各位
7 出國際! 香港人已經被標籤為「暴徒」! 周街濫用私刑的暴徒! 醜死!

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2019-8-14 10:01 AM 發表
最好就係人大常委出緊急狀態令,然後香港在一段時間內行全國性法令,捉晒d牛鬼蛇神,如肥佬黎之類.
睇黎尋晚件事 都係會輕輕淡出

唉﹗
都唔知忍到幾時?周圍都好多癲兄黃人....
搞到好似喺精神病院留宿咁....

引用:
原帖由 和妳飛 於 2019-8-14 10:05 發表
禁制令出咗,機場變返做半主場,相信警隊呢兩日嘅佈署係會喺機場外圍打班曱甴,非必要都唔會攻入核心範圍,戰術上跟上次811捉甴行動相似,不過應該會有新裝備出籠,睇吓水炮車會唔會準時聽日粉墨登場 ...
睇新聞話仲有30隻曱甴而家仲係機場通宵留守
唔知機管局夠唔夠膽拉呢

引用:
原帖由 alexlovesuki 於 2019-8-14 09:57 AM 發表

好嬲呀~我尋晚一早瞓,今朝睇新聞,咩都有播,D毒媒正垃圾,係睇留言至知,個英雄大講~支持香港警察,你地可以打!

我真係流眼淚,點解香港會有禁多智障加愚民支持曱甴? ...
你想下香港有多少人有雙重國籍就會知有多少人對香港根本沒有愛,
香港只是一個跳板不是牠們的根
搞死香港牠們任何時間都可以走佬
而且還會大讚自己移民有眼光

引用:
原帖由 無爪的八爪魚 於 2019-8-14 10:04 AM 發表
dklmch,原來環球記者背脊比人插咗一刀
新聞有報?

引用:
原帖由 ho618 於 2019-8-14 09:57 AM 發表
我而家係公司呢個PAGE已經長掛係CHROME度= =
如果唔係我驚會痴左線
我都係呀~

引用:
原帖由 袋鼠人 於 2019/8/14 10:08 發表

新聞有報?

成件事既主角就係機管局...
完全唔明點解機管局比人搞左兩日先申請禁令
呢D野係佢地搞第一次果陣就要做架啦
你話冇內鬼就假既...係咪應該要查下呀?

引用:
原帖由 kelvin666 於 2019-8-14 10:08 AM 發表

睇新聞話仲有30隻曱甴而家仲係機場通宵留守
唔知機管局夠唔夠膽拉呢
機管局琴日嘅行動極似有大量黃絲喺局入面

將來唔清一清呢個局,機場管理都唔會好。
原來旅客被搞咗咁耐都唔出嚟做嘢
仲有員工阻礙警察進入

報到

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-8-14 09:53 AM 發表
繼續上一個帖,長話短說:

1. 昨晚機場之亂,法庭出咗禁制令,班暴徒現在有兩個可能:
第一,是不理禁令,繼續在機場搞大佢;或/及
第二,轉場暴亂,去搞西九高鐵站。

2. 傻侵昨晚開始轉性,唔知係咪幫緊阿爺助攻,繼推twitter話中國軍隊調動係香港境之外,今朝新聞又話佢講,希望香港呢個局勢能和平解決,沒有人傷亡。 ...
唔信屎忽鬼浸浸會咁好人,
助攻?佢肯收手唔資助班黃屍已經係天有眼啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]