• 瀏覽: 38,522
  • 回覆: 316
  • 追帖: 2
+67

和 你鬥爭
理 撚得你
非 常暴力

禁制令對恐怖分子會否有用?
全港市民拭目以待

黑衣異士當左自己係判官…已經唔知咩係法庭

全部示威者都係黑警公安扮架!

斑友唔係視法律如無物既咩?出禁制令就唔塞機場?

等睇斑友縮沙

之前帶埋小朋友去嘅家長。記得出左禁制令之後,再帶小朋友去吖。唔去會俾人當藍c 架

引用:
原帖由 香港滴滴貓奴 於 2019-8-14 09:26 AM 發表
清場無用, 第日又黎過, 要做的有策略的圍堵, 全部拉走告暴動不準保釋, 最少坐返幾個月先
出左禁制令警察就可以拉人。拉左一班,其他好大部份都會走,驚拉,始終肯做死士唔怕拉既佔少數。

引用:
原帖由 showtime2017 於 2019-8-14 09:27 AM 發表

機場集會有冇攞不反對通知書?識唔識非法集會?
禁制令都出左,唔洗不反對都拉得

仆街暴徒醜柒出國際

作賊心虛,班L様曱甴見人就打,屌佢老味hi

引用:
原帖由 chilawytk 於 2019-8-14 09:29 AM 發表

始終曱甴都是怕洋人,民族的悲哀!!
可惜昨晚無洋人救個大陸人,而家真係乜鬼都警曱甴

引用:
原帖由 blackcurrent123 於 2019-8-14 08:49 AM 發表
問題係執行到嗎?機場特警
其實好有用  至少警察可以名正言順進入拘捕

甲甴其實你哋可否珍惜一下機會如果政府要做嘢你哋巳經入了來來甲甴屋一隻也走不到政府比機會你哋都唔知

引用:
原帖由 k808964 於 2019-8-14 10:01 AM 發表
在香港國際機場內,有一名旅客較早前被示威者包圍及毆打。雖然這位旅客需要接受治療,但現場示威者不讓救護員將這名旅客送院。

警方已收到機場管理局要求警方協助,現呼籲示威者請勿阻礙警方工作,以確保該名旅客能得到適當治療。

警方強調這不是清場行動,目的是讓該名旅客能安全離開及送院。

A visitor was assaulted and is currently being besieged by  ...
即機管局只要求警方救人,無投訴被人令到唔可check in.

法庭可吾可以出埋口罩禁制令呀?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]