• 瀏覽: 38,513
  • 回覆: 316
  • 追帖: 2
+67
無人執法,等於是廢令,如要執法,昨晚已趕走和拉了打人,襲警的

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2019-8-14 08:41 AM 發表
機管局表示,已取得法庭臨時禁制令,禁止任何人非法地及有意圖地,故意阻礙或干擾香港國際機場的正常使用。

機管局說,任何人亦不得在機場出席或參與任何在機管局指定地方之外舉行的示威、抗議或公眾活動。臨時禁制令清楚表明,不可理解臨時禁制令為批准任何有違反《公安條例》的示威、抗議或公眾活動。

機管局正在取得有關臨時禁制令的蓋印副本,並會在取得有關蓋印副本後展示該臨時禁制令。
https://news ...
黑衣暴徒,馬上圍機管局,吾好俾佢地貼,一見人貼就圍綁佢。

引用:
原帖由 blackcurrent123 於 2019-8-14 08:49 AM 發表
問題係執行到嗎?機場特警
不能,機管局自己都包庇曱甴。

曱甴革命
害死香港

第日香港含撚人人有份!多謝選飯聞!你選佢地咪去含撚咯!

暴徒無鬼用

引用:
原帖由 hk2world 於 2019-8-14 09:22 AM 發表
太遲了。形象已經被破壞,人已經被打。深圳肯定會加速建設第三跑道,阿爺會加速批准深圳出發國際航線。香港機場就咁大lor
香港機場可以封左佢了。

即係宜家拎正牌搞事,上去離境搞你2-3個鍾 有差人黎縮返去示威區囉

無禁制令就唔算係犯法?歪理。機管局高層一定要負責

引用:
原帖由 ee333ee 於 2019-8-14 09:33 AM 發表
應該會嚇一嚇曱甴。
會唔會轉陣地去圍羅湖或高鐵呢?去送死。
係就最好。一車運晒佢地上黑龍江。

機場特警配置重型機槍,唔係講玩

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2019-8-14 09:34 AM 發表

會唔會搞到堵塞出入機場交通???
一塞咪同警察打過囉。又可以再拉人。最好吾好走。

一早要做啦!政府死症!唔死唔做野

引用:
原帖由 cll4793 於 2019-8-14 12:10 發表
機場需要申請法庭禁制令才能阻止暴徒犯法行兇嗎?
我覺得係機管局幫佢地拎正牌 示威區就係保護區 入左去唔拉得

引用:
原帖由 hundredhundred 於 2019-8-14 09:20 AM 發表

機管局主席應該辭職或被炒
林鄭廢柴、盧1縮、機管局、機場特警?全部死晒!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]