• 瀏覽: 38,525
  • 回覆: 316
  • 追帖: 2
+67
引用:
原帖由 hk2world 於 14/8/2019 09:22 發表
太遲了。形象已經被破壞,人已經被打。深圳肯定會加速建設第三跑道,阿爺會加速批准深圳出發國際航線。香港機場就咁大lor
經過今次,中國所有重心產業都唔會再投放落香港,香港變成自己孤立自己

連登仔改變策略,搵返緊香港嘅曱甴,話去接佢地機

機場需要申請法庭禁制令才能阻止暴徒犯法行兇嗎?

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2019-8-14 08:41 AM 發表
機管局表示,已取得法庭臨時禁制令,禁止任何人非法地及有意圖地,故意阻礙或干擾香港國際機場的正常使用。

機管局說,任何人亦不得在機場出席或參與任何在機管局指定地方之外舉行的示威、抗議或公眾活動。臨時禁制令清楚表明,不可理解臨時禁制令為批准任何有違反《公安條例》的示威、抗議或公眾活動。

機管局正在取得有關臨時禁制令的蓋印副本,並會在取得有關蓋印副本後展示該臨時禁制令。
https://news ...
嗱嗱臨修例啦 重話國際機場 一啲防禦能力都冇 換轉係深圳機場唔洗半粒鐘拉Q哂喇 點站穩國際舞台呀

應該由現在開始,政府向所有旅遊區,商場,地鐵,街道全部申請法庭禁制令,不准許戴哂口罩眼罩面罩嘅人進入,一經定罪即時入獄加判罰款1萬元

本身已有法例喇

暴徒公然在機場內綁架禁錮毆打扺港乘客,實與恐怖分子無異,機場保安的槍械是用來做甚麼的?機場保安執行職務之前要申請法庭禁制令才可以執法嗎?機管局是個掛名組織?機場保安是紙板人?機管局可以出來交代一下,機場是對旅客有安全保障的嗎?

遲來噤多日!去切腹謝罪了!丟臉到全世界了

引用:
原帖由 ic310 於 2019-8-14 10:42 AM 發表
睇港台毒果不如睇何志光,
起碼正常d,幫你排毒
https://www.youtube.com/watch?v=Q8RokQuaxss
依個人講得幾好, 但佢好似成日俾Youtube 打壓, 應該多得嗰班黑人

引用:
原帖由 雷霆曙光 於 2019-8-14 11:05 AM 發表
黑衣異士當左自己係判官…已經唔知咩係法庭
佢地論點好奇怪, 同埋佢地當自己係執法者

引用:
原帖由 jjjjjm 於 2019-8-14 11:26 AM 發表
作賊心虛,班L様曱甴見人就打,屌佢老味hi
好恐怖,佢地以為自己講嗰啲就係真理

引用:
原帖由 Q仔bb 於 2019-8-14 10:29 AM 發表
幫幫佢

警方仲唔進行拘捕?
係襲警罪呀 !

引用:
原帖由 招財犬 於 2019-8-14 11:48 AM 發表
班死暴徒連人地去旅行既自由都唔比,搞亂人地一家大細,又亂打旅客,妓者同一d冇腦市民仲要幫住維護住,正仆街
仲話追求民主自由, 就係你地破壞香港既民主自由

有禁制令藐視法庭又如何,暴徒一萬人衝入去,警察拉得幾多個,禁制令無用的,不如解放軍駐守機場各路口,已經夠效果,學生哥嚇到失禁,爸媽即入機場向仔女勸降。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]