• 瀏覽: 38,505
  • 回覆: 316
  • 追帖: 2
+67
引用:
原帖由 s336990 於 2019-8-14 11:05 AM 發表
禁制令對恐怖分子會否有用?
全港市民拭目以待
唔拉人始終無用,一陣愈來愈多人,警察都落唔到手!

引用:
原帖由 simon_mme 於 2019-8-14 11:19 AM 發表

禁制令都出左,唔洗不反對都拉得
條習總精囊一定係黃屍,人地 hundredhundred 話之前「機場集會」(未有禁制令之前)都係犯法喎,佢夠膽質疑人有冇法律常識,我先至窒Q佢之前都係非法集會,只不警方怕左班暴徒唔敢喺機場執法。

引用:
原帖由 hundredhundred 於 2019-8-14 09:17 AM 發表 
有用嗎?  之前做啲野都你犯法喎

閣下有無法律常識?

引用:
原帖由 fb2ef6b95e6652 於 2019-8-14 11:39 AM 發表
法庭可吾可以出埋口罩禁制令呀?
黃官話 no way

有眼睇警察都管唔到班暴徒,去到要掹槍啦,管開飛機既機管局基層職員又有何用?你咁講等於之前沙田新城市同港鐵都要為暴徒擋箭

引用:
原帖由 hundredhundred 於 2019-8-14 09:20 AM 發表

機管局主席應該辭職或被炒
收咁高人工去咗邊? 廢柴冇得留低

要盡力令世界對香港機場重建信心,吸引外來人改返機票到香港

班死暴徒連人地去旅行既自由都唔比,搞亂人地一家大細,又亂打旅客,妓者同一d冇腦市民仲要幫住維護住,正仆街

引用:
原帖由 Amateur_1 於 2019-8-14 09:17 AM 發表
要想好方法清埸!
你嘅意思係c4?

早就要申請啦

引用:
原帖由 hundredhundred 於 2019-8-14 09:18 AM 發表

同意,完全覺得機管局廢物
俾我嘅感覺係裹應外合
見唔到有人幫下啲旅客

如果無禁制令,我想問問昨天示威者,不凖其他人離境及用私刑,係唔係合法合理?我不太明白法治法律是什麼?

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2019-8-14 08:41 AM 發表
機管局表示,已取得法庭臨時禁制令,禁止任何人非法地及有意圖地,故意阻礙或干擾香港國際機場的正常使用。

機管局說,任何人亦不得在機場出席或參與任何在機管局指定地方之外舉行的示威、抗議或公眾活動。臨時禁制令清楚表明,不可理解臨時禁制令為批准任何有違反《公安條例》的示威、抗議或公眾活動。

機管局正在取得有關臨時禁制令的蓋印副本,並會在取得有關蓋印副本後展示該臨時禁制令。
https://news ...
支持清場回復秩序

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2019-8-14 08:41 AM 發表
機管局表示,已取得法庭臨時禁制令,禁止任何人非法地及有意圖地,故意阻礙或干擾香港國際機場的正常使用。

機管局說,任何人亦不得在機場出席或參與任何在機管局指定地方之外舉行的示威、抗議或公眾活動。臨時禁制令清楚表明,不可理解臨時禁制令為批准任何有違反《公安條例》的示威、抗議或公眾活動。

機管局正在取得有關臨時禁制令的蓋印副本,並會在取得有關蓋印副本後展示該臨時禁制令。
佢地仲邊有膽,仲唔縮咩

引用:

人地連x 已經話諗到方法喎,唔知真定假

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]