[本港新聞評論] 機場再撤航班 示威者圍兩男 入夜衝突噴椒 警一度拔槍 - 20190814 - 要聞 香討焦點

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 McbbChan 於 2019-8-14 10:30 AM 發表

而家睇返六四事件都可能係老美一手插畫,唔係班學生領袖點會咁快過到美國,犯聞就呢件事年年籌錢
唔好賴三賴四啦,香港需要抉心捉拿加重判呢班垃圾。

回覆 引用 TOP

昨天呢班人見静坐幾天無反應後,開始破壞機場設施,滋擾旅客,其後揀人並由多人在無理由之下向呢嗰無辜者進行暴打,更甚者有人用刀刺入一個支持香港警察嘅男子的背脊中,令救護介入,跟著阻攔救護及傷者離開,迫使警方出手作出拯救,當警察出動時,呢班仆街就可以轉移視線攻擊警察,而呢個亦是他們最終目的。機管局應該一早向法庭申請禁制令,有乜理由容許呢班人,包括有航空公司職員在機場搞事,根本就是縱容,另外希望廣大市民望清楚呢班搞事人,有幾和平、理性及非暴力,若是咁都話無問題,咁希望呢批市民不要再在香港居住,香港不是你的家,請你地離開,包括垃圾泛民已完。

回覆 引用 TOP

所有機場集會成果化為烏有了

回覆 引用 TOP

不和平,非理性,多暴力=不非多

回覆 引用 TOP

https://www.youtube.com/watch?v=jbA3g4EaRP8

警方快拉這搶警棍及打警察暴徒

回覆 引用 TOP

這就是黑衣暴徒所講既和理非

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

畜生

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zxc100 於 2019-8-14 09:15 AM 發表

Whatsapp哂所有親朋戚友喇!

8.12&13 Airport Summary

1. 內地男遊客被示威者行以膠索帶綁手綁腳加以私刑。示威者非法禁錮,淋水,甚至襲擊到該男子暈倒,救護員救人時亦被阻撓。
https://www.facebook.com/486392624735448/posts/3019697448071607/

同場加影被箍頸,意圖謀殺
https://www.face ...
沒有暴政,只有暴徒

引用:
原帖由 kelvin288 於 2019-8-14 09:18 AM 發表

昨晚個警察比大班曱甴打,受到嚴重威脅及受傷,開槍合情合理合法,應該開槍打低一兩件啦
生命受到嚴重威脅都冇開槍,警察駛唔駛咁克制

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 溫水煮蛙 於 2019-8-14 10:11 AM 發表

呢班黑警做鴨都做不如
咁我哋支持香港黑警執法開槍打死班仆街

回覆 引用 TOP

咁既環境應該直接開槍將暴徒殺死,警察實在夠哂仁慈。

引用:
原帖由 神人兄. 於 2019-8-14 09:49 AM 發表

依家搞到女仔隻眼咁,香港人已經咁嬲,如果警察開槍打死人,班人一定發曬癲
罪犯嬲就唔執法? 個阿sir EQ 好高,是我最小射低幾個之後才識後侮。

回覆 引用 TOP

我百分之一萬支持警察,狗渣暴徒,打埋我啦!超堅憤怒暴徒連畜牲都不如的懦弱廢物行為!

附件

20190814_af89326671dd1c59ef24AEhUD6N66QSX.jpg(76.29 KB)

2019-8-14 10:50 AM

20190814_84f472a8ea6671347bc0y6T8kk6XKrMq.jpg(36.63 KB)

2019-8-14 10:50 AM

回覆 引用 TOP

搶警棍暴徒⋯⋯

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。