• 瀏覽: 8,157
  • 回覆: 100
+7
行政會議今早(13日)復會,特首林鄭月娥於會前見記者,她甫開口便稱,香港已經進入一個緊急情況,社會變得不安全和不穩定,不論是使暴力或縱容暴力都只會把香港推上一條不歸路,令香港社會陷入焦慮和危險的境地。她又語帶哽咽地說,過去一星期發生的情況,恐怕香港向來被視為尊重法治的安全社會,將會是非常之危險;而香港一向開放自由和包容的經濟城市,恐怕會出現「五癆七傷」,懇請市民放下歧見,「用一分鐘想一想,看看我們的城市,我們這一個家,大家是否忍心把這個家推落粉身碎骨的深淵呢?」她又指,當一切平靜之後,「真誠的對話,修補撕裂,重建社會和諧將會開始」。

應該發揮你曱甴王, 更強不死功能的執行力, 用武力快速回覆香港和平.

現在而不是是非問題, 而是違法者要求不被追究, 一旦接受, 沒完沒了. 雙方都沒有退的餘地, 只能一決雌雄.

1. 機場大樓一律禁止非旅客及非工作人員進入.

2. 加大追捕即時違法行動力度.

3. 加大對違法者嘅控告.

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/363027/逃犯條例-林鄭-香港已進入緊急情況-是否想推向粉身碎骨深淵

你講嘅係真理定道理?

真理係個個都話啱.

道理只係部份人話啱.
林奠快一死以謝天下!!!

可以參考法國社會心理學家 Gustave Le Bon 嘅書,百幾年前就講咗响呢個階段,已經唔係講道理嘅時候。

最錯係一開始唔拉人, 安定一定要靠律法
而家去拉都仲未遲

林鄭由機場頂層跳落接機大堂。
自能平靜鬥爭。

反對派已經係集團式運作, 唔講法治, 唔講事實, 唔講理性, 

確實, 應要立即制止暴亂, 讓社會重歸法治, 理性, 講事實 

引用:
原帖由 SOMA1963 於 2019-8-14 02:46 AM 發表
行政會議今早(13日)復會,特首林鄭月娥於會前見記者,她甫開口便稱,香港已經進入一個緊急情況,社會變得不安全和不穩定,不論是使暴力或縱容暴力都只會把香港推上一條不歸路,令香港社會陷入焦慮和危險的境地。她又語帶哽咽地說,過去一星期發生的情況,恐怕香港向來被視為尊重法治的安全社會,將會是非常之危險;而香港一向開放自由和包容的經濟城市,恐怕會出現「五癆七傷」,懇請市民放下歧見,「用一分鐘想一想,看看我們 ...
剩係識得喊,政廢柴.

引用:
原帖由 海陸空運人 於 2019-8-14 01:52 PM 發表
而家去拉都仲未遲
最錯是一開始搞送中!無啦啦搞噠疤🤒
8.12最初唔是唔拉人,是示威人多拉唔哂!
本來8.12要二讀過送中條例……立會被圍,建制議員在中區警處集合由警察開路送入立法會,但道路塞哂,高貴嘅議員又唔敢行去立法會,一拖再拖,立法會主席梁君彥在立法會等十幾個鐘都不肯取消會議……直到零晨才死死氣暫停會議!

引用:
原帖由 海陸空運人 於 2019-8-14 01:52 PM 發表
而家去拉都仲未遲
冇錯,安定就要靠法律,
重點是破壞香港法律的畜生就正正是淋病柒鵝政府及所有黑警.

獅子山頂有冇冷氣?

支持大大力打,借外援都無所謂,打死人都無所謂,最緊要清走班垃圾盡快還香港平靜。

引用:
原帖由 ff2456 於 2019-8-14 02:17 PM 發表

最錯是一開始搞送中!無啦啦搞噠疤🤒
8.12最初唔是唔拉人,是示威人多拉唔哂!
本來8.12要二讀過送中條例……立會被圍,建制議員在中區警處集合由警察開路送入立法會,但道路塞哂,高貴嘅議員又唔敢行去立法會,一拖再拖,立法會主席梁君彥在立法會等十幾個鐘都不肯取消會議……直到零晨才死死氣暫停會議! ...
是6.12先啱!

引用:
原帖由 超級妙趣遊星 於 2019-8-14 13:58 發表
反對派已經係集團式運作, 唔講法治, 唔講事實, 唔講理性, 

確實, 應要立即制止暴亂, 讓社會重歸法治, 理性, 講事實 
加埋傷台班仆街朝朝為暴徒臉上貼金, 更壯大他們的膽.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]