• 瀏覽: 8,202
  • 回覆: 100
+7
治亂世,用重典。

對,要做必需要做得狠做得徹底,下重藥

犯法就拉,監獄不夠放就請中央幫忙,在國內租借幾個監獄,監獄的範圍也暫借香港,

算是香港臨時的一部份,不算送中..

林鄭強硬點,大錯已犯下,現在哭也沒用,強硬起來面對暴徒,等佢地知難而退!!!!!

引用:
原帖由 SOMA1963 於 2019-8-14 02:46 AM 發表
行政會議今早(13日)復會,特首林鄭月娥於會前見記者,她甫開口便稱,香港已經進入一個緊急情況,社會變得不安全和不穩定,不論是使暴力或縱容暴力都只會把香港推上一條不歸路,令香港社會陷入焦慮和危險的境地。她又語帶哽咽地說,過去一星期發生的情況,恐怕香港向來被視為尊重法治的安全社會,將會是非常之危險;而香港一向開放自由和包容的經濟城市,恐怕會出現「五癆七傷」,懇請市民放下歧見,「用一分鐘想一想,看看我們 ...
咁就耍強硬執法喇

引用:
原帖由 Retired2019 於 2019-8-14 02:18 PM 發表
獅子山頂有冇冷氣?
好大風,可以做空中飛人

唔好再齋講,語言偽術,冇嘢傾,直接了結肅清

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2019-8-14 02:27 PM 發表

有良心香港人都能明辨事非,分析對錯.

只有鄉土毛賊奶共畜才會為左有奶飲而做打手死撐.
呢個係香討特色,第二到冇架

都去到咁
回不到從前了

事情去到咁
拆立法會,多區攻警署,阻人返工
都冇也再好辯論解釋

看來只有打出勝負?
冇得再分對錯
嬴就係岩
輸就係錯

引用:
原帖由 y2klung 於 2019-8-14 06:07 PM 發表
林鄭是真的廢, 到呢個時候仲想完美解決, 討好班犯民同曱甴, 個D垃圾為反而反, 做乜都反做乜佢地都唔會滿意, 其實佢知唔知, 真心對佢不滿既, 係香港普通市民. ...
我係普通市民, 真心覺得林鄭做得好, 而且呢個係上帝既旨意

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2019-8-14 02:18 PM 發表

冇錯,安定就要靠法律,
重點是破壞香港法律的畜生就正正是淋病柒鵝政府及所有黑警.
破壞法治唔係你地咩,又要求釋放,又掉磚放火打人

引用:
原帖由 launch_date 於 2019-8-14 06:00 PM 發表
香港已經進入一個緊急情況,社會變得不安全和不穩定,不論是使暴力或縱容暴力都只會把香港推上一條不歸路,令香港社會陷入焦慮和危險的境地。

原因咪政府唔講道理囉~~~
送中條例,佢話無問題,會陽光法治,會乜會物

妳睇睇警暴,睇睇警黑,睇睇元朗各區恐襲事件
睇睇何妖有晒片最後連助查都無,
示威者就亂打亂拉。又插竹,又包圍。鬼話連篇

示威者有錯,但警察離譜十倍

妳睇睇做官既,「 ...
我都睇到示威者有幾猙獰面目,引證佢地講既係岩,人地係錯

引用:
原帖由 ~不可以~ 於 2019-8-14 10:50 PM 發表

破壞法治唔係你地咩,又要求釋放,又掉磚放火打人
普通人只可以用犯法來形容,
從來只有執法者才可以破壞法治,
就像今時今日黑警有法不從有規不依,濫用武力打人,勾結黑社會無差別打人,仲搵中共國公安跨境打人.
種種壞事就真真正正破壞香港法洽精神,核心價值了

同曱甴講道理?

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2019-8-14 11:29 PM 發表

普通人只可以用犯法來形容,
從來只有執法者才可以破壞法治,
就像今時今日黑警有法不從有規不依,濫用武力打人,勾結黑社會無差別打人,仲搵中共國公安跨境打人.
種種壞事就真真正正破壞香港法洽精神,核心價值了 ...
明明系乞兒人問題,你成隻丁蟹...打橫里講

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]