• 瀏覽: 54,828
  • 回覆: 172
  • 追帖: 3
+31
引用:
原帖由 noeru0315 於 14/8/2019 10:28 AM 發表

的確係, 所謂嘅溝通都一樣係雙向嘅, 佢哋根本就唔係想同你溝通
係想你聽晒佢話, 咁仲點溝通落去? 我臉書好多黃絲朋友,
我認真考慮緊係咪要全部unfriend, 真係睇唔落去 ...
講出我心聲,實在不敢於那裡發表感受,因為知道後果會點,實在聽到太多人反目了,值得嗎?

我選擇珍惜家人朋友

引用:
原帖由 帶刺的橄欖枝 於 2019-8-14 15:53 發表

整個暴動中,醫護界令人失望,個人立場重於專業操守,其實是很恐怖,恐怕有黃屍醫生不會一視同仁,甚至立場有異的話就有醫療事故發生在病人身上。 ...
郭議員係政棍唔係醫生

引用:
原帖由 SHL3 於 2019-8-14 05:50 PM 發表

講出我心聲,實在不敢於那裡發表感受,因為知道後果會點,實在聽到太多人反目了,值得嗎?

我選擇珍惜家人朋友
其實我自從佔中被黃絲朋友同佢啲教會朋友追住嚟咬咗一鑊之後, 我已經好少上fb
就算上, 都係睇吓親戚朋友啲小朋友之類, 我再冇留過任何言, 點過任何讚
就算有黃絲朋友極暴力言論都好, 我都當睇唔到, 經過噚晚, 我覺得我可能當睇唔到都係錯
事實上, 我相信社會大眾大部份人都仲係理性嘅, 所以佢哋搞咗咁耐都唔成功
但我而家覺得, 沉默都係一種縱容, 睇到噚日佢哋咁樣動私刑, 千辛萬苦送咗個傷者上救護車,
都仲有條仆街坐响地度阻住唔俾車開, 佢哋根本就係想殺人, 我始終理解唔到,
人哋只係同佢哋意見唔同, 點解就要咁樣批鬥攻擊其他人?
民主真係咁樣嘅咩? 假民主, 真獨裁, 如果港式民主就只能夠係呢種連其他聲音都容納唔到嘅獨裁式民主,
我寧可唔要

尋日睇到好嬲,忍唔到send左段片去黃c what app group 度,只有1人講左句太匆動了

引用:
原帖由 BB_so_so 於 2019-8-14 07:04 AM 發表
依個真係睇到喊,佢哋根本就係恐怖分子
港獨 恐怖分子 ,顏色革命,攬抄HK
點會收手 港人小心.

引用:
原帖由 noeru0315 於 2019-8-14 06:10 PM 發表

其實我自從佔中被黃絲朋友同佢啲教會朋友追住嚟咬咗一鑊之後, 我已經好少上fb
就算上, 都係睇吓親戚朋友啲小朋友之類, 我再冇留過任何言, 點過任何讚
就算有黃絲朋友極暴力言論都好, 我都當睇唔到, 經過噚晚, 我覺得我可能當睇唔到都係錯
事實上, 我相信社會大眾大部份人都仲係理性嘅, 所以佢哋搞咗咁耐都唔成功
但我而家覺得, 沉默都係一種縱容, 睇到噚日佢哋咁樣動私刑, 千辛萬苦 ...
香港啲所謂民主,簡直不知所謂

呢個大陸記者,真係好有感染力,香港的妓者/作者,收檔啦

引用:
原帖由 Thanks123 於 2019-8-14 06:49 PM 發表

香港啲所謂民主,簡直不知所謂
今日新學詞彙: 和平毆打, 和平禁錮

引用:
原帖由 noeru0315 於 2019-8-14 06:53 PM 發表

今日新學詞彙: 和平毆打, 和平禁錮
啲曱甴乜嘢歪理都有

引用:
原帖由 Loving11 於 2019-8-14 09:17 AM 發表
即是郭家奇及章超熊昨晚在幕後操控!

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-8-14 09:41 發表

為國捐軀,報效朝廷。

附件

528.jpg(179.1 KB)

xx.gif(1.91 MB)

引用:
原帖由 樓下強勁的白襪 於 2019-8-14 18:37 發表

示威者面對3萬警察都好堅持!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]