• 瀏覽: 19,142
  • 回覆: 156
+7
可能檢控呢個人會牽連好多人
先有毒果妓者代講數,要警方保證唔提告
跟住又出呢啲文宣出嚟

如果傷者唔合作
警察可唔可以考慮好似嗰次鐳射鎗咁
公開做實騇睇吓啲布袋彈要幾近發射先可以咁樣打穿個眼罩(唔係打爆)

如果搵到同搜返嚟嘅同款丫義鋼珠,可以順便試埋。

看圖作文

引用:
原帖由 yeomdj123 於 2019-8-14 01:06 AM 發表
https://fs.mingpao.com/ins/20190814/s00001/7541bdbaa5bc67b5f9d7e19a1784fdd5.jpg
圖1之1 - 一名女示威者周日(11日)於尖沙嘴警署外疑被布袋彈射中右眼, . . . . . . (資料圖片)

警方周日晚(11日)在尖沙嘴警署外發射催淚彈及布袋彈清場,一名戴頭盔及眼罩的少女右眼球疑被布袋彈打至破裂。據了解,受傷少女 ...
瞄準頭部都係應該,抵死!

你老尾,真係警察開槍你一早爆左出黎,駛交換?

畀就畀,唔畀就柒啦!反正大把客觀因素證明到根本唔係布袋彈打到你,我諗政府化驗所做緊嘢喇!

引用:
原帖由 123火車頭 於 2019-8-14 02:37 AM 發表
警察已經掌握應有資料

等爆之中,等睇好戲
真係好想知道真相

引用:
原帖由 tkkay623 於 2019-8-14 02:33 AM 發表

果個只係一般工業用防塵眼罩,只係一般硬膠,冇乜防禦力㗎!又唔係戰鬥專用,驗來做乜?
佢呢款眼罩嘅防撞擊功能, 係乎合美國ANSI Z87.1標準。

https://youtu.be/x-iBgUw_8jM

i would never trust these posts! Only if she comes out and talks... (wish she gets well soon)

所有影片都是事發後,一班人走埋走,影片好難上法庭,就算假設真是布袋彈,根本影唔到邊個開槍,點告人,除非傷者錄口供,講述自己當時位置面向那裡,才能有方向調查。

冇可能唔檢控你,咁仲有法治既?

又扮朋友作故仔

引用:
原帖由 andonlyu 於 2019-8-14 01:35 AM 發表

其實都係心理戰。可能真係俾布袋彈打中,但佢想乘機爭取最大好處(不被檢控)。反正佢唔急於攞真報告出黎,而家啲暴徒都入左警察數。
牠真係唔急, 因為8月18又攪遊行, 300幻人出完去影左比金主做新聞, 8月19先同警方傾, 食兩家茶禮

盲女, 說若不檢控, 願提供資料

交易得過
反正她已受那麼大教訓

係時間反擊班狗, 順道說什麼入機場警察還眼是鬧劇

身有屎 泄露機密 是情報組織大忌

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]