機埸示威者佔據客運大樓最新程況

機埸示威者佔據客運大樓最新程況 E-mail 此主題給朋友

仍然是控制喺示威者手上
https://news.now.com/mobile/live331a

熱賣及精選
引用:
原帖由 商界難吃的留言 於 2019-8-14 12:56 AM 發表

仍然是控制喺示威者手上
https://news.now.com/mobile/live331a
香港政府及警方
去食屎啦
機場搞成咁都唔出手

引用:
原帖由 wk221ab 於 2019-8-14 01:15 AM 發表

香港政府及警方
去食屎啦
機場搞成咁都唔出手
中国政府害怕甚麽呢?好似同港府話,大家咪亂囉!算了吧!

同元郎一樣不作為
香港政府成班無𨶙用

回覆 引用 TOP

係,等香港變廢港,完全無利用價值時,外國勢力自然覺得 攪香港已經係無用,到時暴徒自然無黑金收入。呢個係最慳力水嘅清場方法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 商界難吃的留言 於 2019-8-14 01:31 AM 發表

中国政府害怕甚麽呢?好似同港府話,大家咪亂囉!算了吧!
香港黃官太多, 警察唔夠高層支持去做野。

打到咁都唔夠膽開槍 - 其實當時夠矖法律理據去開, 佢都唔夠膽:

https://www.youtube.com/watch?v=laaBmlleTLw

回覆 引用 TOP

这闪频显示暴徒人多凶恶,警察已经无能平暴!!!

最勁也是福建邦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 69780501 於 2019-8-14 04:48 AM 發表

这闪频显示暴徒人多凶恶,警察已经无能平暴!!!
傳媒影响力太大,出武器也只有接受評擊 

引用:
原帖由 商界難吃的留言 於 2019-8-14 05:56 發表

傳媒影响力太大,出武器也只有接受評擊 
政府無用啫,去到這個時刻大條道理開槍,又唔係大規模開槍,自衛姐

引用:
原帖由 Watergor 於 2019-8-14 06:11 AM 發表

政府無用啫,去到這個時刻大條道理開槍,又唔係大規模開槍,自衛姐
蘋果日報公式化喺要批評警方,佢的社長同编輯根本失去了理智。  否則,香港警方說法喺一廂情願。

回覆 引用 TOP

這是民主自由

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Watergor 於 2019-8-14 06:11 AM 發表

講到尾,香港絕大多數警察始終係有人性,正義,愛市民.
未到生死關頭,不忍向人開槍.
這本是香港之福. 奈何有人利用這點,咄咄逼人。
把警察叫做黑警的人,請好好反省.
這一代,身在福中不知福

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2019-8-15 05:44 AM 發表

這一代,身在福中不知福 ...
講道理就唔係乞衣
為香港人就唔係犯民

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2019-8-15 05:44 AM 發表

這一代,身在福中不知福 ...
同意

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。