• 瀏覽: 37,703
  • 回覆: 296
+27
引用:
原帖由 果個Cute主角 於 2019-8-14 06:59 AM 發表

救護人員已經將環球記者推出去救護車滴暴徒都仲要追出去門口話斬人地手腳😄
佢吔全部Hi咗野

我都想問記協會否䦕個記招表明一下

機場內外犯刑事,判罰不同,量刑最高可判終身。

引用:
原帖由 noeru0315 於 2019-8-14 12:05 AM 發表
微博上面啲人好嬲,陣間人哋組團落嚟打佢哋唔好喊,本來阿爺話佢哋係恐怖主義都覺得有啲小題大做咗,但佢哋今日咁樣做,而家就真係恐怖分子
你仲覺得小題大做?我覺得已經遲了!從警方一個月前搜到汽油彈,恐怖分子用的炸藥,整個示威行動本身就係笑話,但新聞只係咁易報導,完全無灌輸比市民危機意識,演變到衣家一d唔奇怪

引用:
原帖由 sixpence 於 2019-8-14 10:43 AM 發表

你仲覺得小題大做?我覺得已經遲了!從警方一個月前搜到汽油彈,恐怖分子用的炸藥,整個示威行動本身就係笑話,但新聞只係咁易報導,完全無灌輸比市民危機意識,演變到衣家一d唔奇怪 ...
其實炸藥嗰度拉咗都仲可以保釋我真係接受唔到
當年蠔涌嗰個好似都係判咗兩年半
香港司法界如果再唔換法官, 犯罪成本咁低只會令佢哋越玩越過份
噚日簡直就係恐怖主義分子騎劫機場, 所有有機場嘅地方都唔會可以好似香港咁俾佢哋玩幾日

反中亂港匪劫

引用:
原帖由 y2klung 於 2019-8-13 11:59 PM 發表
睇緊直播, 我已經唔識得憤怒, 只係覺得心寒
我已經俾左資料警方, 做了一個市民力所能及的事.

0039 最新消息, 機場被毆打記者為環球時報記者付國豪
記協有何感想?
無國 ...
平日香港人本身都歧視大陸人,日日鬧大陸人,呢度都唔少。
今次只係一條導火線既藉口比人入來開打,香港係無藉口再割席嫁喇

引用:
原帖由 montejo 於 2019-8-14 12:50 AM 發表

你唔會明班後生,我亦都唔明我細路,佢會話點解警察對年青人用武力(其實佢又知年青人用更多武力)。佢為咗被爆眼個女暴徒不開心,食飯唔想說話,睡不著。相反我個菲姐會話,she joined the rally, it's her choice, gasoline bottles? our police will shoot to kill. ...
我最唔明呢d人的思維,警方有權力執法,佢地想搞冧警權,咁以後遇到真正的犯人咁應該點做?思想真係好有問題

引用:
原帖由 noeru0315 於 2019-8-14 10:50 AM 發表

其實炸藥嗰度拉咗都仲可以保釋我真係接受唔到
當年蠔涌嗰個好似都係判咗兩年半
香港司法界如果再唔換法官, 犯罪成本咁低只會令佢哋越玩越過份
噚日簡直就係恐怖主義分子騎劫機場, 所有有機場嘅地方都唔會可以好似香港咁俾佢哋玩幾日 ...
我直頭好懷疑香港暴防仲有無對付真正恐襲的能力,得幾百個示威者都可以搞到咁,拉得個5個

但衣家身在罪惡城市之中,你唔支持警察執法,你都無信念係到生活落去

睇到內地記者同外國遊客,香港警員既 遭遇,真係令人震驚。氣憤!香港懦弱政府真係慈母多敗兒,姑息養奸既後果,曱甴暴徒...死不足惜   
呢班曱甴暴徒!香港前人種植既東方之珠,好快畀班曱甴暴徒推毀了。真係令人震驚。氣憤....

引用:
原帖由 sixpence 於 2019-8-14 11:03 AM 發表

我直頭好懷疑香港暴防仲有無對付真正恐襲的能力,得幾百個示威者都可以搞到咁,拉得個5個

但衣家身在罪惡城市之中,你唔支持警察執法,你都無信念係到生活落去 ...
我支持警察執法, 但我懷疑政府有冇心收拾殘局
想做唔會做唔到, 而家唔知林鄭個腦諗緊乜, 我到而家都仲見唔到有報嗰兩個傷者嘅傷勢
大陸朋友話個記者好似還好, 但另一個被佢哋打到休克嘅, 真係到而家一啲聲氣都冇
唔會係真係死咗, 而家想封鎖消息吓嘛?

殺暴徒,誅漢奸泛民...
還香港一個平靜

引用:
原帖由 山中高人 於 2019-8-14 12:15 AM 發表

平息暴徒事件後,藉著這場暴亂政府應該即刻立法通過23條,以絕後患。

好像之前高鐵一地兩檢咁,三步走即刻通過。一天光晒。 ...
更加唔好俾機會班泛民狗議員阻頭阻勢

引用:
原帖由 水之極 於 2019-8-14 10:02 AM 發表
我都想問記協會否䦕個記招表明一下
豈會

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]