• 瀏覽: 37,679
  • 回覆: 296
+27
引用:
原帖由 hung718 於 2019-8-14 12:24 AM 發表
跟本香港黑衣人㭍出世界,外國記者唔會似香港黑記咁無良知。跟本好多地方都試過示威者機場集會,像近年印象泰國都試過,人家全只是靜坐,用良知來感化政府,唔似香港咁暴涙 ...
嗰個極黃鬼佬記者都話佢哋已經唔係示威,就算打仗,對戰俘都唔會咁,班畜牲就係冇人性

好似散咗場,上了救護車

真係叫 付國豪
解放軍 仲唔出動
搞咩

附件

62CB3F87-2C1F-4810-9787-90898E684EA2.png(1.43 MB)

引用:
原帖由 vincent.AC7 於 2019-8-14 12:27 AM 發表

係,頭先係微博見到

"香港已經徹底被境外勢力跟內地撕裂了,無論這次事件最終如何結束,兩地人的心也徹底決裂了。這才是外部勢力的最終目的,無論如何,這是香港人自己的選擇,包括那些沉默的港人,沒有人是無辜的"

5萬幾人LIKE,我真係堅認真諗過我地呢D一直出把口吊9班暴徒但實際工照番假照玩乜都無做過既人其實係咪真係有野做錯左 ...
係有錯,我都唔覺得自己係無辜嘅,講真,佢哋嗰日遊行完响商場三五成群嗰陣我路過都好驚,我承認自己冇用

中計!?!訪港旅客,環時記者,在機場被示威者"市民"打致遍體鱗傷,非法禁錮,濫用C型,死得

聼聞打環時記者,林鄭月娥同陳智思做緊愛即時停低,商量明天點拆招,否則二人都冇得撈,得罪十四億人非同小可。

引用:
原帖由 y2klung 於 2019-8-13 11:59 PM 發表
睇緊直播, 我已經唔識得憤怒, 只係覺得心寒

0039 最新消息, 機場被毆打記者為環球時報記者付國豪
記協有何感想?
無國界記者你們在哪裡?
聯合國人權委員會某人, 你有什麼要補充嗎?

現場有一把聲好熟耳, 不停挑釁, 同尋日太古MTR不繼挑釁把聲一樣....呢個人, 目的係咩? 大家思考一下

現場消息...個人俾人圍毆緊, 我....覺得今晚會出解放軍.....

...
當初身無屎洗咩走呀???
出老解???
我真係撚信呀???
睇下點???

香港真係柒出國際,最白痴嘅暴徒,最軟弱嘅政府,最低武力嘅警察,最沉默嘅市民

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2019-8-14 12:32 AM 發表

我香港/深圳兩邊公司,常去城市有北京上海湖南天津(仲有其他歐美國家),我當然清楚。

不過我退休了,公司仍然run得好好。

沒有暴動的香港,沒有一個城市比得上。
但今天的香港,比不上任何一個城市。

講真我老了,我外地和香港也有物業,我即刻離開香港住任何地方都可以,不過見到香港今日被班年輕人破壞到咁,好心疼。

事實我係唔明佢地做緊乜⋯

爭取自由,癱瘓機場,但係剝奪其他人的自由(出入自由), ...
你唔會明班後生,我亦都唔明我細路,佢會話點解警察對年青人用武力(其實佢又知年青人用更多武力)。佢為咗被爆眼個女暴徒不開心,食飯唔想說話,睡不著。相反我個菲姐會話,she joined the rally, it's her choice, gasoline bottles? our police will shoot to kill.

引用:
原帖由 含得未橡皮糖 於 2019-8-14 12:38 AM 發表
冇架啦,一班連登暴廢,一班黑記,一班盲反的政棍,一班心盲選擇性失明的盲撐。根本唔會妥協,停下。現在只有步向大屠殺的終點。
大屠殺啦,血洗完應該ok
我真係接受唔到,本來已經覺得佢哋過晒火,而家根本就係恐怖分子

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2019-8-14 12:48 AM 發表
聼聞打環時記者,林鄭月娥同陳智思做緊愛即時停低,商量明天點拆招,否則二人都冇得撈,得罪十四億人非同小可。
你仲關心林鄭,不如關心吓你聽日上唔上到連登仲好啦

引用:
原帖由 bananahk 於 2019-8-14 12:40 AM 發表
乞衣杯弓蛇影,只要一懷疑就禁固圍打,比黑社會更黑
咁係佢哋蠢,不過曱甴冇腦都好正常

引用:
原帖由 soilvvang 於 2019-8-14 12:24 AM 發表

十幾人打一個警察,警察只有掹槍
比全世界見到和平示威

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2019-8-14 12:35 AM 發表

最新一個是環球時報記者,所以帶住撐警丅裇完全不奇,如果是警方臥底,就唔會咁笨。暴徒打環時記者,明天全國人民一定拆天,中央不得不出手,起碼不敢再說支持林鄭月娥! ...
搜到咩出來?點解知係環球時報記者?

引用:
原帖由 redsoon 於 2019-8-14 12:42 AM 發表
真心希望大6來救港,送暴徒去新彊讀書
送晒上新彊,一係送去大西北種樹啦,唔好返嚟

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]