引用:
原帖由 共享陽光 於 2019-8-13 11:25 PM 發表

http://paper.wenweipo.com/2019/08/14/YO1908140002.htm



暴徒濫用私刑圍毆多名內地旅客,長居香港的自由撰稿人Richard Scotford奮不顧身營救其中一人。他講述暴徒的殘酷「行刑」過程時表示,「眼見他(內地旅客)被上百人圍攻近兩小時,有暴徒用腳踢他,或者用棍子戳他,甚至企圖脫下他的褲子,該男子一度被架在空中,形同處刑。」他形容,暴徒的襲 ...
連外人都睇唔過眼,仲話佢地CRAZY
呢班仆街仔點解可以咁無人性?內地欠左佢D乜野?
為左個幻想鄉搣絕人性



引用 TOP

被引用(6)
講得好! “幻想鄉“!


引用 TOP

陸喱今次講得正確喇!係內地欠香港很多很多!五十年代尾、六十年代初 內地處處人禍天災!要不是咱們香港人帶上来……你們早就没有了!


引用 被引用(1) TOP

但記招上黑記會隻字不提 或說都是政府迫成


引用 TOP

幻想革命、幻想英雄、逃避自己現實中的廢柴事實


引用 TOP

幻咩想鄉呀,唔好睇得佢地咁有理想,佢地根本唔知自己做緊乜,只係以會好玩,一大班人一齊做諗住有事都有咁大班人,政府邊拉得曬。真係想上位嘅一搞大件事就即係現場消失,淨返班無腦嘅係到做傻仔。


引用 TOP

無錯...點解香港會變成咁...


引用 被引用(1) TOP

伸延閱讀
 
發新話題發佈投票




重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。