• 瀏覽: 154,525
  • 回覆: 1,246
  • 追帖: 15
+106
引用:
原帖由 jd88 於 2019-8-14 08:28 AM 發表
電視播內地記者被襲凌辱時,剛啱食緊早餐,真係即時無曬食慾,好心痛!我仲係咪喺香港?香港人幾時變到咁醜惡?
最慘
好多人盲撐佢哋
變咗做幫凶 !?

把事情合理化
又話暴徒喺警察扮?

引用:
原帖由 共享陽光 於 2019-8-13 11:25 PM 發表
http://paper.wenweipo.com/2019/08/14/YO1908140002.htm

暴徒濫用私刑圍毆多名內地旅客,長居香港的自由撰稿人Richard Scotford奮不顧身營救其中一人。他講述暴徒的殘酷「行刑」過程時表示,「眼見他(內地旅客)被上百人圍攻近兩小時,有暴徒用腳踢他,或者用棍子戳他,甚至企圖脫下他的褲子,該男子一度被架在空中,形同處刑。」他形容,暴徒的襲 ...
旺角女商人單野 翻版

引用:
原帖由 威廉PO 於 2019-8-14 03:55 發表
示威暴徒,根本無權咁做,已經瘋了。民主自由人權,最基本的價值也做不到,仲學人講爭取民主普選,真係作嘔。。。
班黑衣人講民主,民主人民係咁樣質素嗎?

支持示威者和平集會示威表達訴求,支持警方嚴正執法.

又多幾隻曱甴要坐監啦!

😳😳毀滅香港價值,暴徒死有餘辜

佢哋嘅行為而家勁過黑社會㗎喇, 即場執行私刑, 非法禁錮, 不過又有班人睇唔到, 繼續撐曱甴

佢地又會賴係警察派臥底煽動,永遠都唔知自己錯😡

比朱的還有人性嗎?

曱甴跟本當所謂敵人係美食,眼見美食當前就一窩蜂衝去覓食,當有警察打曱甴或使用殺蟲水(摧淚彈)時,曱甴就會四散逃跑。當被人除口罩或拘捕時就等於曱甴反左肚,不斷掙扎苦苦哀求

引用:
原帖由 balllance 於 2019-8-14 08:30 AM 發表
邊個話香港吾係中國-部份,中國比小說更離奇,環球時報話我地防礙新聞自己,我諗連環時老總刀無念過
很心痛,瞓吾著。中國人欺凌中國人,要由外國人出手救人。😞今天我以因自己係香港人感到羞恥。人性道德蕩然無存。

引用:
原帖由 楊onQ 於 2019-8-13 11:27 PM 發表
打人嘅曱甴

圖3男子好熟口面,記得有師兄Share過一張之前有個男人俾人除口罩即變善良,唔知有無師兄搵到?

真係好恐佈,比721事件更恐佈,此人已經比百幾2百人圍住,雙手被綁,還要圍毆佢,CLS

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]