有沒有人贊成解放軍出動保護機場?

本主題由 littleamy 於 2019-8-14 12:55 AM 移動
清走班曱甴啦 還香港一個平靜

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
反對!
只有在林鄭在台之年推「所謂的真雙普選」,讓班傻仔以為可以「港人治港」,點知到發覺由港人一人一票選出的「特首和議會」,根本沒能力幫到他們上車,而且香港更被中央冷待,沒搭上「一帶一路」不特止,連「大灣區發展」都沒跟上,至使經濟一直停滯不前,再加上中央刻意拖後腳,冇海沙供應比香港起樓同填海,到時就輪到班傻仔來求中央了。
否則,只要班傻仔一直發夢以為民主是萬能,就一直都會繼續做著那個抗爭,沒完沒了,治得標時治不了本。

回覆 引用 TOP

我對呢個仆街政府已經完全死心!我對前線警察  表示萬分痛心!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2019-8-13 11:10 PM 發表

唔贊成,完全唔驚
唔嚟 CIA 都做緊,已太忍讓,變本加厲已係通曉嘅事實
美國佬就係一路用香港做籌碼
又話會咁又話咁,但從來唔會做
始終要將籌碼變膠片,美國佬自然完形畢露
拖無用,只會傳染國內
要清楚行動 ... 中國主權,中國話事
除咗向曱甴講,亦對全世界表明白
機場駐軍平亂
絕對符合維護國家地區國際航道安全及暢順嘅大道理
對將來繼續增軍平亂亦開了大門 ...
传染国内? 已经传染佐啦。
国内微博抖音日日播,人人愤慨,假如打人唔犯法,都唔使武警出手,分分钟来十几万大陆民众搞掂个班契弟。

系香港人特别鹌鹑,被人搞到个社会咁,仲美其名曰言论自由,示威自由。

你地乐意,咁埋继续咯。

你左右不了天气但可以改变心情;你改变不了容貌,但可以展现笑容;你改变不了世界可以改变自己;你控制不了他人,但可以掌握自己;你预知不了明天但可以利用今天;你不能样样顺利,但可以事事努力
其實隔離到港層同離港層
不能送機同接機就可解決
門口放幾個特警同安檢作檢查
就可以

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Billywto 於 2019-8-13 11:06 PM 發表

如果出動解放軍/武警,唔會只守住一個地方,香港所有重要設施一定會有重兵駐守
今晚班黑衣人叻到脅持人質,機管局報警,又一片混亂

人生從痛苦開始,可幸經歷從不平凡,但願生命中能有一點歡笑,餘下生命能與意中人一齊渡過。

回覆 引用 TOP

機場個環境警察夠人多夠狠就唔使解放軍
佢地自己找死

引用:
原帖由 天下唯攻 於 2019-8-13 10:43 PM 發表

有用咩?佢地用野貓式無定向隻結。其實最基本要管制網絡發佈,成日比機會係網上吹雞集結,永遠做完乜事都無,零成本咁爽。咁攪法就永遠沒完沒了囉。唔通香港永遠用軍管咩? ...
正呀,最好全香港禁用資訊科技產品,之後立刻實施共產制度

回覆 引用 TOP

出解放軍捉漢奸走狗,即刻可以平亂

回覆 引用 TOP

終局係出軍隊>50%

https://youtu.be/UPAhOxV7hIo

https://youtu.be/jyJxJeUWmY8

回覆 引用 TOP

將所有飛機改去深圳

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 領導班孑 於 2019-8-13 11:26 PM 發表

機場個環境警察夠人多夠狠就唔使解放軍
佢地自己找死
香港警察太斯文唔夠狠,被班黑記者兇住。所以要搵老解狠狠地抽。。。抽埋黑記者

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Georgeguo 於 2019-8-13 10:17 PM 發表

與其讓黑暴徒扼殺香港經濟命脈,港府應否根據基本法求助中央派解放軍協助保護機場運作? 大家發表下意見啦…
佔中時有說過
出動條件之一就是
"擾亂機場或各出入境管制關口, 使其失去出入境管制功能"

"出入境管制功能"
應該就是指蟑螂隨意進入禁區或跑道, 隨意破壞飛機或其他禁區內空管設備, 而香港政府已沒有能力阻止這種行為
其實現在未到這情況
因為這情況已嚴重到人民出入境記錄和報關貨品已完全混亂

但這情況機場特警已可用反恐模式MP5實彈滅蟑螂
即是可能有排到未得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Georgeguo 於 2019-8-13 10:17 PM 發表

與其讓黑暴徒扼殺香港經濟命脈,港府應否根據基本法求助中央派解放軍協助保護機場運作? 大家發表下意見啦…
如果解放軍出動
暴徒就會變為叛國或是恐怖分子
再在全國性法律下受法律制裁
到時就大大鑊

引用:
原帖由 無聊的小市民 於 2019-8-13 23:39 發表

如果解放軍出動
暴徒就會變為叛國或是恐怖分子
再在全國性法律下受法律制裁
到時就大大鑊
機場黑衣人屍橫遍野

106P 藍灣半島--黃大仙 (特快)
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。