• 瀏覽: 18,520
  • 回覆: 257
+5
會不會去搞解放軍總部。因為要革命。最後都要去喎

引用:
原帖由 MING011 於 2019-8-14 01:51 PM 發表
我建議
香港航線一律改飛深圳澳門珠海
無簽證外國人一律特事特辦
見証大灣區一方有難八方支援
亦可拍攝外國人在珠海機場感謝安排
一國一制機後全香港懸會非常穩定,沒有遊行示威,要其他旅客飛去附近機場,對旅客會造成極之不便

我認為出動解放軍是可解決問題但非明智之選。我認為香港絕對有足夠警力維持治安。

有必要, 因為班曱甴最驚嘅係解放軍, 睇佢哋唔敢去搞解放軍軍營就知。

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2019-8-13 10:53 PM 發表

絕對唔得!老尾一直就係迫緊大6出老解!
一出老解, CIA 就會即刻殺香港人,然後嫁禍比老解。
接住就全球大制裁!
到時候阿爺老頂唔住
阿爺都可以暫停買美國農產品, 出動解放軍有乜大不了?!

引用:
原帖由 Georgeguo 於 2019-8-13 22:17 發表
與其讓黑暴徒扼殺香港經濟命脈,港府應否根據基本法求助中央派解放軍協助保護機場運作? 大家發表下意見啦…
解放軍又點會得閒做的咁濕碎嘅嘢。一系唔來,一來就會捉晒班頭頭及美特。

不過我估中央費卵亊理。

城管已KO班友!

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2019-8-14 02:14 PM 發表

阿爺都可以暫停買美國農產品, 出動解放軍有乜大不了?!
支持一國一制,外國勢力仲可以說什麼?有需要就買農產品無需要買佢條毛,加關稅?制裁?我國產品價廉物美佢地國民不知幾時買,陶寶拼多多係外國可以用什麼沃爾瑪、塔吉特預備收皮啦,制裁我國什麼?我國什麼都有可能冇咁優但冇十全十美,何況打嘴炮就叻,紙老虎

贊成快啲出

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-8-14 02:37 PM 發表
贊成快啲出
今天出?明天出?天天出?支持一國一制,吾需要解放軍,警察已經綽綽有餘

軍隊介入其實已經到達合理化階段了

引用:
原帖由 SK2015 於 2019-8-13 10:45 PM 發表
反對

保護機場有屁用,必須全港一起保護,應該拉既全部拉去新疆沙漠種菜養豬。
沙漠點種菜呀去黑龍江啦

不希望出解放軍,暴徒差不多玩完,民意盡失,而家先出會比左好多借口人地入位,相信香港警察能力!

引用:
原帖由 赤共 於 2019-8-13 10:40 PM 發表
贊成又點啫,你以為你係習近平啊,你以為係獨裁者啊,你以為自己係主子呀
,到你話事咩,我都支持出動解放軍呀,但係垃圾解放軍咁渣,快啲出解放軍啦,等全世界一齊出兵消滅獨裁中共啊 ...
最獨栽嗰班係香港暴徒曱甴

唔讚成,應該出手捉暴徒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]