打印

[本港新聞評論] 鼎爺仔李泳漢斥「暴徒仲恐佈」:始作俑者始係呢班黑衣人

鼎爺仔李泳漢斥「暴徒仲恐佈」:始作俑者始係呢班黑衣人 E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
李泳漢講出香港人的心聲! 明明始作俑者始係呢班黑衣人,個D是非不分的香港人卻針對香港警察! 讀左咁多年書,呢D記者,大學生, 教師, 醫護等人士連最基本明辨是非都做唔到,香港仲有希望嗎?

近日香港因為「反修例」風波鬧得全城熱哄,各方對事件的資訊和意見充斥各大媒體和社交網站。今日(12/8)就傳有網民發現鼎爺李家鼎的兒子李泳漢在另一位對昨晚(11/8)於尖沙咀有少女被爆眼球事件發表意見的網民Facebook帖上留言,並怒斥「暴徒」的行為恐怖。《香港01》記者曾致電李泳漢,對方暫時未有回覆。

「我覺得班暴徒仲恐怖呀,連續咁多日去堵路攻打警署燒街仲有做炸彈,仲要圍毆一些意見不同嘅人士,呢啲你哋又唔會講㗎喎下,呢啲你唔覺得有問題喎,警察除暴安良就有問題呀,睇下如果冇咗佢哋呀,而家香港嗰邊無政府狀態啦,做人呢要識分黑白,始作俑者始終都係呢班黑衣暴徒,你又唔見差佬打我肥(啡)我催淚彈,是非不分重(仲)要咁惡毒嘅心腸去咀(詛)咒人哋一家人,你都唔係好人。」

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%A8%9B%E6%A8%82/362940/%E9%BC%8E%E7%88%BA%E4%BB%94%E6%9D%8E%E6%B3%B3%E6%BC%A2%E6%96%A5-%E6%9A%B4%E5%BE%92%E4%BB%B2%E6%81%90%E4%BD%88-%E5%A7%8B%E4%BD%9C%E4%BF%91%E8%80%85%E5%A7%8B%E4%BF%82%E5%91%A2%E7%8F%AD%E9%BB%91%E8%A1%A3%E4%BA%BA

[ 本帖最後由 bobomango 於 2019-8-13 08:54 PM 編輯 ]



熱賣及精選
鬧班仆街鬧得好!


回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

雖然係茄喱菲, 但起碼有良心, 敢講話. 


好過德華, 髮哥, 乜都唔敢講, 要你出聲的時候, 唔撚知去左邊. 



[隱藏]
良心藝人


抵佢一世做契弟無出頭 權貴養的寵物


引用:
原帖由 dorachicken 於 2019-8-13 08:54 PM 發表

良心藝人
支持 !



回覆 引用 TOP

有良心也很勇敢, 支持更多藝人發聲!


回覆 引用 TOP

黑衣曱甴會唔會圍鼎爺一家?


我愛渣打金龍
[隱藏]
引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-8-13 08:54 PM 發表

雖然係茄喱菲, 但起碼有良心, 敢講話. 


好過德華, 髮哥, 乜都唔敢講, 要你出聲的時候, 唔撚知去左邊. 
華仔,發哥夠膽出嚟講嘢咩,唔怕俾人掘祖墳呀!



宗教背後,總有黑暗的一面,所謂的良知、公義亦然!


任何公眾人物只要講左真話, 曱甴都會圍攻.


支持香港警察打擊暴徒, 警察加油!!!
引用:
原帖由 xxcxxc 於 2019-8-13 09:13 PM 發表

任何公眾人物只要講左真話, 曱甴都會圍攻.
曱甴想聽嘅只係啱聽嘅說法,係容不下一點異見



回覆 引用 TOP

提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
[隱藏]
班仆街講到明禍必及妻兒,我戥鼎爺擔心!


 57 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]






重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。