• 瀏覽: 6,241
  • 回覆: 47
+5
好似好多假新聞,大家點睇?

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 115

1. 很好,客觀分析,秉持中立!

0 (0.00%)

2. 食屎啦,唔係黃就係藍,假新聞多撚到呢!

115 (100.00%)

引用:
原帖由 阿布拉莫域 於 2019-8-13 08:40 PM 發表
香港記者$150都唔值,狗都唔屌嘅垃圾嚟。

淨係得作者

香港有L記者咩,成班黑媒,當市民on9,成日老作

香港記者,

黃媒八成,籃媒兩成。。。。

觀察所得。。

黃媒人數多是正常,因為只有黃黑會傷害重創,對記者不利,而港警不會。

欺善怕惡,怕死就返歸睇AV喇,做乜L戰地記者。

完全投唔到。。兩個選擇都不合理。

暴徙可以合法喬裝成記者,正可恥

廣大市民係希望報導中立、報導事實
但新聞自由不等於中立、更不等於事實
規管新聞更乎合市民真正要求

引用:
原帖由 擋中央 於 2019-8-25 11:10 PM 發表
香港有記者既咩?

只不過系一班拿住記者證的暴徒。
收到可靠消息, 假記者原來係天文台, 做埋金主觀察員😡。  
1, 假記者點解企喺最前線 ?是要幫金主觀察曱甴的行為 ,有做嘢的曱甴才可收錢😡。 
 2, 在鏡頭見到記者問被捕人的姓名 ,目的係通風報信 ,去被捕人家中毀滅證據😡。  
3, 假記者可接近警察身邊 ,拍攝警察裝備 及行動過程 ,通知最前線曱甴😡。 
 4, 假記者經常企喺警察前面 ,表面是採訪 ,背後其實係想咗警察拉人😡。  
假記者還有很多 ,未能公開的秘密😡 
請廣傳出去,,,

附件

許銳宇.jpg(102.39 KB)

20190828_111456.jpg(68.79 KB)

好多假新聞因為 係收$做野

引用:
原帖由 林卓廷. 於 2019-9-3 11:45 AM 發表

妓者

https://cdn.discuss.com.hk/t/6bc7eb/f/800x0/https://img.discuss.com.hk/d/attachments/day_190828/20190828_109c93495f8b31dbf745fCcEBj ...
難得一個行業清一色有爺生無乸教,個個幫英狗舔春袋

引用:
原帖由 阿布拉莫域 於 2019-8-13 08:40 PM 發表
高汁素( 多鹽多醋多辣無事生非……………………)😂😂

香港只有作者,無記者

媒體不嬲講嘢有自己立場啦

垃圾級別

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]