[本港新聞評論] 【警方記者會.直播】邀爆眼少女錄口供李桂華﹕攞口供前唔拘捕

【警方記者會.直播】邀爆眼少女錄口供李桂華﹕攞口供前唔拘捕 E-mail 此主題給朋友

【16:50】對於傳媒片段,李桂華指肯定片段有參考價值,但如要到達法庭使用仍有長距離,他指亦於其他媒體中看過有不同版本,「呢啲我哋當參考先,最重要當日發生乜嘢」,李指包括當時環境閉路電視、市民提供片段及資料等,傳媒片段亦會作為調查拍引。【16:45】被問到昨日再有傳媒片段顯示當時布袋彈插於受傷少女眼罩,有組織罪案及三合會調查科高級警司李桂華指,現階段眾說紛紜「有人話布袋彈,有人話彈叉」,李指作為調查人員,這剎那應弄清楚事件如何發生,現時未接到事主報警已正式開始調查,但最重要是需要得到事主口供知道當中發生何事,李指已透過醫院方面,希望邀請事主報警,又呼籲市民有資料請聯絡警方,電話為28605023,到全部資料較齊時能警方對事件掌握較多,希望大家「等一等」,待警方調查有成果後再看下一步工作。警方下午4時舉行例行記者會,由警察公共關係科總警司謝振中、有組織罪案及三合會調查科高級警司李桂華、警察公共關係科高級警司(媒體聯絡及傳訊)江永祥及行動部警司方志堅交代詳情。

就傷眼👁️的「女義士😷」,為何不將「醫療報告」交予泛民議員,由其隱藏事主姓名,然後對全世界公佈? 就可由「專家」分柝,是布袋彈,還是彈珠彈?。。。。。已數日,至今都吾公開,身有屎💩?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/sns/article/363222

熱賣及精選
就傷眼👁️的「女義士😷」,為何不將「醫療報告」交予其相信泛民議員,由其隱藏事主姓名,然後對全世界公佈? 就可由「專家」分柝,是布袋彈,還是彈珠彈?。。。。。已數日,至今都吾公開,身有屎💩?

江湖傳聞,原定今日嘅黑曱甴圍堵地鐵集會取消,係因爆眼女要求背後「資方」賠償三千萬條數傾唔掂,班學生企響條女嗰邊。原來暴眼女身份殊不簡單,佢係爛果肥黎嘅得力助手,負責派錢嘅 。實在係諷刺!唔知呢次嘅「時代革命意外」會否受勞工條例所規管?李呃人夠種就快啲去馬啦

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
唔敢報警, 你地話邊個做?

引用:
原帖由 男E 於 2019-8-13 05:29 PM 發表

江湖傳聞,原定今日嘅黑曱甴圍堵地鐵集會取消,係因爆眼女要求背後「資方」賠償三千萬條數傾唔掂,班學生企響條女嗰邊。原來暴眼女身份殊不簡單,佢係爛果肥黎嘅得力助手,負責派錢嘅 。實在係諷刺!唔知呢次嘅「時代革命意外」會否受勞工條例所規管?李呃人夠種就快啲去馬啦10080283 ...
有無詳細資料(eg 記者報導丶等)? or  只是朋友間的傳聞?

攞口供前唔拘捕......  即係要雞頭先篤灰 

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
引用:
原帖由 男E 於 2019-8-13 05:29 PM 發表

江湖傳聞,原定今日嘅黑曱甴圍堵地鐵集會取消,係因爆眼女要求背後「資方」賠償三千萬條數傾唔掂,班學生企響條女嗰邊。原來暴眼女身份殊不簡單,佢係爛果肥黎嘅得力助手,負責派錢嘅 。實在係諷刺!唔知呢次嘅「時代革命意外」會否受勞工條例所規管?李呃人夠種就快啲去馬啦10080283 ...
咁做得派錢,都應該係心腹

引用:
原帖由 Active318 於 2019-8-13 05:29 PM 發表

唔敢報警, 你地話邊個做?
警方👮已明言落口供前唔拉,😷今天應可公佈「醫療報告」,否則真相很清晰。。。🐷豬隊友所為!

又有篤灰睇,依家班曱甴震過貓王!

回覆 引用 TOP

報警拉鳩埋彈佢既義士,咪仆街。篤灰

持謬論,棄真理,可憐 ! 可笑 ! 膠字一個;
有理論,冇實踐,可有!可無!垃圾一籮 。
http://uturn-uturn2.blogspot.com/
女事主是不是跟背后金主讨价还价中?

回覆 引用 TOP

小心黑驚籃㐅偷滅囗 他們不是人什麼都做得出

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-8-13 05:48 PM 發表

若然係咁, 就更加要將件事曝光, 擺上枱, 向法庭申請埋人身保護令 ....

為咗與咸魚有別, 有志脹人仕將夢想無限放大

不過, 由於分唔清書本同屎片, 結果, 佢哋變得不如一舊叉燒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-8-13 05:48 PM 發表

你條死黃屍滅絕人性

單野勁傳係黑吃黑, 曱甴妹一方面想叫幕後賠錢, 又驚比入滅口, 又驚比差佬告, 睇黎有排拆......總之買定花生先.

......  至於毒果隔左日幾先砌出黎既片, 咪又係 "阿 sir個錶係 5點 2.0", 當笑話咁睇就算.

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。