• 瀏覽: 31,336
  • 回覆: 197
  • 追帖: 2
+10
香港只得七百萬人口,養不起三跑國際機場,能夠成為國際航空中心,靠的就是國內同胞客戶(十幾億人口)的轉乘支持。國內大型機場根本可以發展自己直航,只不過中共偏袒益香港。廢青暴徒搞機場是倒自己米,壞蛋青年整臭香港機場無生意,航空公司便得減少航班裁員。

郭太是自己找死,香港的航空員工薪金高過人,服務屎過人,本身已經無乜競爭力,還要趕最大客,班高層管理個腦袋是裝乜?只靠香港七百萬人等變內陸機場,航空員工失業,可以日日佔領機場,空著肚子來佔領囉。

以前香港貨櫃業國際排頭,職奸盲搞貨櫃碼頭罷工鬥超人,結果怎?被內地代替咯。搞香港機場的結果不會兩樣,郭太嘛,得罪大客還要繼續挑機,夥計又無性,高層期待黃金握手,睇落都是錢途蝕甘甘多點。

等睇國太幾時跪低

引用:
原帖由 jeff_whc 於 2019-8-13 04:57 PM 發表
原來係空航班,應該試下照衝入中國領空
下次打佢落黎
打飛機嘅嘢
尼度黃狗大把專家

國泰仲係好黃, 國航局予以重罰啦

不如直接除消國泰航權啦,大6都係想收歸國有好耐啦,太古唔跟怡和走,終自食其果

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-8-13 05:26 PM 發表
等睇國太幾時跪低
最好快啲有張幾十人活躍份子嘅黑名單
唔聲唔聲
就近目的地最多加番油先原機遣返

引用:
原帖由 annaplus 於 2019-8-13 05:22 PM 發表
CX 自稱此乃無人機,因為知道香港機場繁忙,特意讓位
堅定流呀!
咁低能邊個信呀,飛一轉要使幾多錢呀, 飛架吉機為咩呀, 試新機呀?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-8-13 05:26 PM 發表
等睇國太幾時跪低
跪都無用,狗改不了吃屎,由得郭太自作自受。自作孽,不可活,日向報踩到渠變柿餅亦並非無理。

引用:
原帖由 annaplus 於 2019-8-13 05:22 PM 發表
CX 自稱此乃無人機,因為知道香港機場繁忙,特意讓位
堅定流呀!
吉機飛仲要美國飛過來蝕到PK

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-8-13 03:42 PM 發表
CX 係咪低能
契丹航空不可理喻

引用:
原帖由 refugee 於 2019-8-13 03:43 PM 發表
原來係空航班,應該試下照衝入中國領空嘛
鳩衝入去就灰飛煙滅

國泰以後咪凈係做向海飛出去嘅航線都夠做啦. 如🇰🇷🇯🇵🇺🇸台灣都夠做啦. 個個月有200萬零1載客量喎. 高尚嘅黃人咁齊心唔係唔撐呀?一唔係成間賣俾UA. 主人一定睇你嘅. 你同我定喎

真係以為共產黨好似香港政府咁廢

引用:
原帖由 vuirtu 於 2019-8-13 03:40 PM 發表
國泰CX899未提交機組人員名單 被禁止進入中國領空

昨日,國泰航空CX899航班因未提交機組人員名單,未獲准進入中國航空,航班顯示為空飛。國泰此舉無異是在試探民航局此前公示是否會付諸實際。如此試探實在可笑!中國態度不需試探,也不容試探,如此費心費力,不如拿出誠意將其口頭承諾落到實處!

https://cdn.discuss.com.hk/t/ad176e/f/800x0/https: ...
國泰都夠膽屎,試低線?!……

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]