• 瀏覽: 31,359
  • 回覆: 197
  • 追帖: 2
+10
大陸好波!

恭喜

引用:
原帖由 車站花色神童 於 2019-8-13 04:55 PM 發表
大6嘅所謂愛國準執
有佢講冇人講
呢次幫唔落
不過強權壓逼下
只有妥脅
你搞人人搞你,好正常

引用:
原帖由 vuirtu 於 2019-8-13 08:03 PM 發表
說實話,
民航總局最好把現在的情況通報一下全世界民航機構,別到時候副機長關上駕駛艙,解除自動駕駛,一把推下操縱桿之後跑來怨我們,
通報之後,哪家領空愛接收那就自己對自己的國民負責吧。 ...
應該要咁做!
人權唔係大哂,明知條友有精神病亂斬人都放佢出來社會?有事誰負責?

引用:
原帖由 vuirtu 於 2019-8-13 07:31 PM 發表

香港哪裡有200海里經濟海域哦
你忘記了雞精話要開採香港對開海域石油氣嗎?

停止全間公司準入領空一星期,俾佢慢慢改善再做考慮。

呢班機所有員工應即列入黑名單, 永不可入中國空域.

引用:
原帖由 112Henry 於 2019-8-13 08:10 PM 發表

你搞人人搞你,好正常
無實力無料諗住搞人, 其實唔係幾正常...
機組人員而家學乘了,但可能遲了...

引用:
原帖由 空空奇談 於 2019-8-13 03:44 PM 發表
請國泰航空繼續努力,早日成日世界第一家市內航空公司。
有直航香港九龍新界!

引用:
原帖由 vuirtu 於 2019-8-13 03:40 PM 發表
國泰CX899未提交機組人員名單 被禁止進入中國領空

昨日,國泰航空CX899航班因未提交機組人員名單,未獲准進入中國航空,航班顯示為空飛。國泰此舉無異是在試探民航局此前公示是否會付諸實際。如此試探實在可笑!中國態度不需試探,也不容試探,如此費心費力,不如拿出誠意將其口頭承諾落到實處!

https://cdn.discuss.com.hk/t/ad176e/f/800x0/https: ...
好想知,如果國泰好似曱甴不理反對通知書咁照飛,會有咩後果

引用:
原帖由 annaplus 於 2019-8-13 05:22 PM 發表
CX 自稱此乃無人機,因為知道香港機場繁忙,特意讓位
堅定流呀!
有客無客,都有機組人員,唔報都係唔入得

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]