• 瀏覽: 92,909
  • 回覆: 6
  • 追帖: 5
+58
引用:
原帖由 神人兄. 於 2019-8-13 12:15 PM 發表

我發表自己意見關你咩事呀?
佢都係發表自己意見

引用:
原帖由 lwkm 於 2019-8-13 12:25 PM 發表

林鄭一早答應5點訴求,就唔會而家咁嘅局面啦。
多餘啦!答應咗5點訴求唔會再有新要求?唔會再攪事?食到一次甜頭唔再食?

只要你跪得一次,就次次都要跪。唔答應要訴求又再破壞又再攪事,到時真係暴民政治,沒完沒了。

引用:
原帖由 神人兄. 於 2019-8-13 12:28 PM 發表

當然冇問題啦!但唔該佢唔好引用我帖,我冇興趣知道佢睇法
暫時未有禁止引用功能,所有人都有自由引用其他post。你可以向discuss提議。

引用:
原帖由 神人兄. 於 2019-8-13 12:37 PM 發表

多謝你,點解你地今日講嘢咁斯文咁有道理?唔會好似平時咁爆粗鬧人?
香討唔係一言堂,有各種聲音,只要有理有據,唔同光普都可以和平討論。

爆粗個D,無理亂噏個D,無論左中右黃綠藍,我都唔會理佢

引用:
原帖由 lwkm 於 2019-8-13 12:55 PM 發表

唔去嘗試,點知唔得?

眼前嘅就只有5大訴求,你點知會有新訴求?
人有腦,會推論。無腦個D先要自己嘗試
等如吸毒有害,有人話你點知一定有害,你唔去嘗試下?

你唔將成個政權交俾佢哋,佢哋肯罷休?
反完一個又一個。

引用:
原帖由 米達麥亞 於 2019-8-13 08:06 PM 發表

全部得你估,董生落台後,有你講既野發生?
冇發生? 眼盲定心盲?

就係董建華被逼落台香港開始沉輪。香港董建華高瞻遠足,知道要香港轉型,提出好多有建設性嘅方案,結果香港人要佢跪低,錯過了轉型最好時機,之後香港未好過,宜家D香港人投訴冇前途。

董建華想幫大家置業,提出8萬5,又係因為被逼落台,然後香港人話買唔到樓。

逼董建華落台個班人,而家支持緊年輕反政府。

引用:
原帖由 米達麥亞 於 2019-8-14 12:41 PM 發表

你係未唔記得你自己之前講咩?董生落左台後,香港人有無人得寸進尺,提出更多要求?係無呀!! 
老實講,香港人好少質疑董生想為香港作出貢獻既熱情。但佢都要Doing the right things at the right time .
當時既情況完全唔適合囉 ...
無得寸進尺?年年幾多次遊行,有邊一年停過?每次遊行有咩訴求要求,你自己列出嚟睇下。

董先生想做的事是當時最應該做的事,只有愚蠢的香港人認為唔啱時機。

你睇深圳,執香港二攤,你香港人當時唔做,我來做,短短十幾年現在深圳都超越咗香港了,人哋仲上升緊,香港錯過最好時機就一路走下坡。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]