• 瀏覽: 92,800
  • 回覆: 1,107
  • 追帖: 5
+58
次次扮喊搏同情,呃得多
揾鬼人可憐,佢幾時冚家產

引用:
原帖由 水底永恆的流彈 於 2019-8-13 12:15 PM 發表
正是你個八婆將香港推向深淵,一貫出來火上添油
黑衣自己殺咗人,又話人地迫佢殺人,自己冇罪,好心檢討下自己先

林鄭不夠強硬

林鄭推香港向粉身碎骨深淵

引用:
原帖由 toothlady 於 2019-8-14 05:14 PM 發表

黑衣自己殺咗人,又話人地迫佢殺人,自己冇罪,好心檢討下自己先
你先係黑衣人,你全家都是黑衣人既孫

我地想正常生活既市民唔係想學你既四字成語,我地香港因為你既軟弱無力,攪到香港遍地開花,四分五裂,五勞七傷,因為你既於心不忍,攪到佢地有持無恐,普通市民擔驚受怕,還我地香港既繁榮穩定,咁就國泰民安啦

引用:
原帖由 Aurora1 於 2019-8-14 02:23 PM 發表

就是要番天覆地,佢思維係低能!相反做一定對
佢唔敢要求中央,因為怕媒體寫,怕反對派
我反而覺得佢應該唔會怕反對派及傳媒,正如第一次衝突當晚,政府已立即回應會繼續交立法會二讀。我覺得佢係好珍惜同好想保護家香港現家嘅制度同法治體系,不過無一個利益團體會領佢呢份情。若果作為一個家長嘅角度,呢份情操,我非常欣常。但作為一個政治領袖,呢種諗法就非常不適合了。

引用:
原帖由 InJailOutSoon 於 2019-8-14 09:01 AM 發表

解放軍先係曱甴
好呀,我支持你地打解放軍曱甴

引用:
原帖由 陳滔滔 於 2019-8-14 06:18 PM 發表

我反而覺得佢應該唔會怕反對派及傳媒,正如第一次衝突當晚,政府已立即回應會繼續交立法會二讀。我覺得佢係好珍惜同好想保護家香港現家嘅制度同法治體系,不過無一個利益團體會領佢呢份情。若果作為一個家長嘅角度,呢份情操,我非常欣常。但作為一個政治領袖,呢種諗法就非常不適合了。 ...
二讀時確不怕反對派,但現在是處理不到的怕!因反對派暴力佢應付不到,無國務院說話,你話呢?
我講左佢一收回就不會是一個人問題!
而家仲講是否想粉身?佢唔知發生緊咩,有些手足無措囉!
首長有心唔夠,三司十幾局都話有心架,又估算下佢想法的情況係點?

成班戇鳩仔 喺機場示威 全部都係CCTV影晒、等拉!😄😄😄仲要打差人。真高興️有排鷩

不論有冇份打人 至少都非法集結

你咁擔心就唔會龜縮啦柒婆
搞完單野出黎就拍個羅友走左去
叫班差佬出黎示範點樣平時濫權犯法
呢d不嬲係公開秘密,而家赤裸裸咁展露晒出黎你叫人點信差佬
成個香港比你推向深淵

引用:
原帖由 Aurora1 於 2019-8-14 07:40 PM 發表

二讀時確不怕反對派,但現在是處理不到的怕!因反對派暴力佢應付不到,無國務院說話,你話呢?
我講左佢一收回就不會是一個人問題!
而家仲講是否想粉身?佢唔知發生緊咩,有些手足無措囉!
首長有心唔夠,三司十幾局都話有心架,又估算下佢想法的情況係點? ...
我都贊同林鄭而家已唔知可以點做,又或者現在嘅情況,已遠超過佢本人對政治嘅任何認知,所以只可一而再向公眾表達自己嘅心跡,希望有人能了解。莫講話林鄭,我相信問責官員中都無人有咁嘅政治智慧去解拆,始終香港嘅環境,從來都唔能夠培養到能有效控制人民嘅政治人材。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]