• 瀏覽: 93,032
  • 回覆: 1,107
  • 追帖: 5
+58
搞成咁, 係淋病一手做成, 做咩委過於人?
"送中", 各界及各國領使一早表示憂慮, 但淋病夾硬黎.
超過100萬人上街, 淋病仲夾硬黎, 6.12照去, 無6.12示威, 就無隨之而來既一連串問題.
一件事既罪魁禍首, 點解仲可以公開指指點點? 委過於人?

你有唔做野,司長坐office 寫blog ,可以解決現況?你又唔走,又唔抄D垃圾司長,可以平息風波?

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-8-13 12:15 PM 發表
"若特區政府無法再控制現時的局面,或進入無政府狀態,人大常委會就要出手,研判後若認為,香港進入緊急狀態,全國性法律就可以引伸至香港實施"

硬係覺得劇本鋪緊路向這方向進行 ...
路係人地舖,政苦同大陸果邊只係順勢而上.睇返最近滬倫通同上海自貿區就知
而且在香港內既'潛在威脅'差唔多可以收網啦.
佢地對付大國卻用左小國手段,狗急跳牆式出招.乜差藉口都夾硬黎
就黎去餐廳食野比少左舊肉都搞行街/團聚架啦

引用:
原帖由 東方灰手背 於 2019-8-13 12:07 PM 發表

首先聲明係小弟個人覺感,小弟仍然反對暴力,林小姐近排經常記召,但好似每一次都撩興班暴徒,其實林小姐低調番少少,沈默番少少,搵其他高官係自己負責嘅範籌發言係唔係好D? ...
林鄭講咩都錯架啦!
講咩都冇用,大家一齊死晒去,到時全港冇警察冇政府管,我去隔離屋搶我想要嘅嘢囉!搶人錢啦!我一向憎我老細,我搵日殺左佢囉!我至憎死仆街黃屍連登狗禽獸記者黑醫護,我又揾日去搞死佢哋,橫掂冇法治啦!好未?

引用:
原帖由 神人兄. 於 2019-8-13 12:10 PM 發表
淋病,你好黑人憎呀!
你又好好咩

你喊有L用咩

引用:
原帖由 神人兄. 於 2019-8-13 12:30 PM 發表

你鍾意講咩都冇問題,唔該唔好引用我帖呀!麻煩晒
引用功能唔俾用?! 點解呀?!

其實阿姐,你唔出聲好過! 講咩都比人小。

林鄭做野隨心,好有獨裁者風範

引用:
原帖由 神人兄. 於 2019-8-13 12:15 PM 發表

我發表自己意見關你咩事呀?
關好多人事架!你係香港人麻,就關好多人事架!你講一句,全港死哂

咦? 話係緊急狀態喇??
解放軍...國安法...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]