• 瀏覽: 92,888
  • 回覆: 1,107
  • 追帖: 5
+58
早早派左四千,根本唔會有咁多學生上街

引用:
原帖由 leslielo 於 2019-8-13 12:33 PM 發表

多餘啦!答應咗5點訴求唔會再有新要求?唔會再攪事?食到一次甜頭唔再食?

只要你跪得一次,就次次都要跪。唔答應要訴求又再破壞又再攪事,到時真係暴民政治,沒完沒了。 ...
唔去嘗試,點知唔得?

眼前嘅就只有5大訴求,你點知會有新訴求?

引用:
原帖由 東方灰手背 於 2019-8-13 12:07 發表

首先聲明係小弟個人覺感,小弟仍然反對暴力,林小姐近排經常記召,但好似每一次都撩興班暴徒,其實林小姐低調番少少,沈默番少少,搵其他高官係自己負責嘅範籌發言係唔係好D? ...
x2

其實宜家好多示威係因為要投訴警察,只係政府無能,唔敢成立獨立調查委員會。
你老味成日話要維護法治,甘違法嘅警察呢?唔去管之餘仲助長黑警,甘示威咪更大囉,將呢個城市推向深淵嘅咪就係你囉

引用:
原帖由 東方灰手背 於 2019-8-13 12:07 PM 發表

首先聲明係小弟個人覺感,小弟仍然反對暴力,林小姐近排經常記召,但好似每一次都撩興班暴徒,其實林小姐低調番少少,沈默番少少,搵其他高官係自己負責嘅範籌發言係唔係好D? ...
所以我未話香港人真係抵撚死囉,唔出又話低調龜縮,出黎講兩句又話高調,唔攪咁多做番正常職務去探訪下地區組織,又話唔通知傳媒。真心想講,香港人真係好撚低質,民主真係得啖笑。

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2019-8-13 11:45 AM 發表
行政會議今早(13日)復會,特首林鄭月娥於會前見記者,她甫開口便稱,香港已經進入一個緊急情況,社會變得不安全和不穩定,不論是使暴力或縱容暴力都只會把香港推上一條不歸路,令香港社會陷入焦慮和危險的境地。她又語帶哽咽地說,過去一星期發生的情況,恐怕香港向來被視為尊重法治的安全社會,將會是非常之危險;而香港一向開放自由和包容的經濟城市,恐怕會出現「五癆七傷」,懇請市民放下歧見,「用一分鐘想一想,看看我們 ...
白痴,殺完人重要同人講道理?正宗做完妓女又要攞貞節牌坊

香港太多奸商貪官,民不聊生,真係有咁耐風流有咁耐折墮

以香港長遠價值看,是無價值的,中國強大,香港已失去定位,只有亂黨集居,如你是中央會點處理香港

只想知道,示威者要民選特首,但是否真的聽民意,定係估計會聽?佢會聽邊d人的民意?定係選左先算?

搞掂個源頭咪乜事都冇囉!
全世界都知!係呢條八婆先唔知自己就係源頭!

引用:
原帖由 caihk 於 2019-8-13 12:40 PM 發表
倒不如問返林病

回歸廿幾年正苦有冇真心去解決過香港既核心問題 ?

似乎香港要嚟一次浴火重生

或者有望令正苦係政策上作出改革
呢廿幾年有咩核心問題

核心問題樓價比大陸人買貴晒?
咁偉大嘅香港人點解要賣樓比佢地
咪貪人地d錢囉

核心問題每個月有150個大陸人落黎
咁呢150人係邊度黎
咁偉大嘅香港人又點解要返去娶老婆生仔呢

呢個記者會睇到我火滾,不中立的記者,冇禮貌的記者,不跟規矩的記者,比我Hold 呢個記者會,一早踢咗個亂咁叫嘅麻甩佬出去!

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2019-8-13 11:45 AM 發表
行政會議今早(13日)復會,特首林鄭月娥於會前見記者,她甫開口便稱,香港已經進入一個緊急情況,社會變得不安全和不穩定,不論是使暴力或縱容暴力都只會把香港推上一條不歸路,令香港社會陷入焦慮和危險的境地。她又語帶哽咽地說,過去一星期發生的情況,恐怕香港向來被視為尊重法治的安全社會,將會是非常之危險;而香港一向開放自由和包容的經濟城市,恐怕會出現「五癆七傷」,懇請市民放下歧見,「用一分鐘想一想,看看我們 ...
哭有q用,打拉

出來哽咽有乜用
呢場運動是不會停

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]